Autor Subiect: Casatoria prelungeste viata  (Citit de 2641 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Casatoria prelungeste viata
« : August 15, 2006, 12:47:19 pm »
Casatoria prelungeste viata
Ziua,12 august 2006
http://www.ziua.ro/

Un mariaj fericit contribuie la mentinerea sanatatii si la prelungirea vietii, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din California si publicat in British Medical Journal of Epidemiology and Community Health, informeaza Mediafax. Studii anterioare au indicat faptul ca un mariaj solid poate adauga cinci ani la viata unui om. Conform acestui nou studiu, un mariaj stabil si puternic este asociat cu o speranta mai mare de viata. Spre deosebire de cei casatoriti, persoanele celibatare, divortate sau vaduve prezinta mult mai multe riscuri de a muri mai repede. Autorii acestui studiu au indicat ca barbatii care nu se casatoresc sunt mai vulnerabili decat femeile care raman celibatare. Iar celibatarii cu varste cuprinse intre 19 si 44 de ani prezinta de doua ori mai multe riscuri de a muri decat corespondentii lor casatoriti. Profesorul Robert Kaplan, coordonator al acestui studiu, a declarat: "Izolare a sociala mareste riscul de moarte prematura". Cercetatorii au utilizat pentru realizarea acestui studiu datele preluate din recensamintele nationale si din certificatele de deces a aproximativ 67.000 de adulti, emise in perioada 1989 - 1997. Cercetatorii au scos la iveala faptul ca pentru grupa de persoane tinere principala cauza de deces a celibatarilor o constituie bolile infectioase precum HIV. In grupele persoanelor de varsta medie si inaintata, principala cauza de deces o constituie bolile cardiace si cele cronice. Cercetatorii spun ca persoanele care sunt casatorite au avantajul de a fi "conectate social".
Nu te teme, crede numai!

Offline ISAC

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 41
Răspuns: Casatoria prelungeste viata
« Răspuns #1 : Martie 07, 2007, 09:51:54 pm »
pacat ca azi in majoritatea tarilor divorturile sint 80 la suta
din procetajul casatoriilor

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #2 : Martie 08, 2007, 05:00:38 pm »
da, asa e, pt ca oamenii nu au o relatie cu Dumnezeu.. daca ii intrebi majoritatea se declara crestini. e trista aceasta situatie si ceea ce putem face este sa ne rugam.. 
Nu te teme, crede numai!

Offline Danna

• Senior
  • Mesaje postate: 83
« Răspuns #3 : Martie 10, 2007, 08:22:15 am »
da, asa e, pt ca oamenii nu au o relatie cu Dumnezeu.. daca ii intrebi majoritatea se declara crestini. e trista aceasta situatie si ceea ce putem face este sa ne rugam.. 
Mai dureros este ca acest flagel intra acum si in Biserica lui Hristos.Nici nu trebuie sa ne miram de ce se intampla in lume,ci ar trebui sa ne ingrozim de ceea ce are loc prin Biserica ,cu privire la acest lucru.
Si din aceasta perspectiva,omul din lume,care priveste la noi,nu va mai accepta sa i se vorbeasca de Hristos...
O alta piedica pe care o pun chiar cei din Biserica...in lucrarea de vestire a Evangheliei...
You must start to believe in Jesus Christ,the Son of God!

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #4 : Martie 11, 2007, 05:19:06 pm »
Ai dreptate Danna.. trebuie sa luam cu totii masuri pt schimbarea acestei situatii.. in primul rand trebuie sa fim noi insine un exemplu in biserica, acasa, la locul de munca, la scoala... oamenii vor sa vada schimbari majore in viata celor care se cheama pocaiti. daca aceste schimbari nu sunt vizibile atunci lucrarea de vestire a Evangheliei este ineficienta
Nu te teme, crede numai!

Offline Gabriela

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Adresa de email
« Răspuns #5 : Martie 14, 2007, 04:12:47 pm »
De acord cu voi toti.

Cu toate acestea, eu m-as lega putin de studiul facut, studiu ce afirma ca mariajul prelungeste viata.  Mi s-a parut interesant faptul ca studiul specifica tipul de mariaj care 'prelungeste' viata.  Poate e timpul ca noi, credinciosii, sa ne punem intrebarea cum putem sa avem o casnicie stabila, fericita.  Din pacate, prea multi dintre noi, intram in casnicie avand asteptari mari si nevoi pe care asteptam sa ni le implineasca partenerul.  Uitam de fapt ca mariajul este un privilegiu pe care ni-L da Dumnezeu, o ocazie de a te darui celuilalt din toate punctele de vedere, renuntand la ceea ce iti doresti tu in primul rand.  Pana nu invatam sa fim si sa traim ca Isus Hristos, dezbracandu-ne de noi insine, cu greu vom ajunge sa avem casnicii sanatoase, stabile, care sa Il onoreze pe Dumnezeu si sa fie un model pentru altii.  Parerea mea este ca o casnicie 'de succes' se zideste prin multa munca, si fara Dumnezeu in centrul ei, nu are sanse.
Dacă vezi pe cineva fără zâmbet, dă-i unul de-al tău!

Offline Danna

• Senior
  • Mesaje postate: 83
Re: Casatoria prelungeste viata
« Răspuns #6 : Martie 14, 2007, 05:20:32 pm »
Eu in 16ani,am reusit sa inteleg ca am sotul ideal....ignorandu-i defectele si punandu-i in valoare mult calitatile lui!!
You must start to believe in Jesus Christ,the Son of God!

Offline ISAC

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 41
« Răspuns #7 : Martie 14, 2007, 07:51:35 pm »
Citez din ceia ce a scris  Gabriela :

Parerea mea este ca o casnicie 'de succes' se zideste prin multa munca, si fara Dumnezeu in centrul ei, nu are sanse.

Si acuma iata parerea mea :

Tu ai dreptate Gabriela , ca sa avem o casnicie  de  succes cum zici tu trebuie multa munca  si la acest efort trebuie chemat Dumnezeu  caci fara El nu putem realiza mare lucru .In toate acestea as vrea sa adaug ca sint momente inaintea casatorie ,momente in care ar trebui sa deschidem bine ochii sa facem mare atentie si sa ne punem intrebarea de milioane de ori: Oare este bun pasul pe care vreau sa-l fac  ??? Oare sint eu gata  ainfrunta tot ce aduce casatoria ??si multe alte intrebari care pot da un raspuns favorabil pasului pe care vrem sa-l facem .Si as vrea sa mai adaug ca ci casatoria negresit ne va prelungi viata daca am sti sa inchidem putin ochii in unele momente din perioada ei .

Offline Vyo

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #8 : Iulie 26, 2007, 01:38:50 pm »
Din punctul meu de vedere casatoria este cel mai important pas in viata, care se poate face, si daca nu incepm cu Tatal nostru care ne-a creiat nu vom fii fericti si stiu un lucru ca fiecare trebuie sa lase de la el, am intalnit.........un baiat care isi dorea un fel de "sclava Izaura" si din pacate sunt tot mai multi asa, ei vad in viitoarea lor sotie un "obiect" care trebuie sa le slujeasca...., cu un astfel de om langa tine nu stiu daca se prelungeste viata.......

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #9 : Iulie 26, 2007, 02:25:44 pm »
Vyo, sunt fete pentru care este ceva normal sa fie casnice.. sa se ocupe de ce trebuie in casa si nu se gandesc la sclava Izaura. La fel si cu baietii crescuti in familii in care tatal a avut servici iar mama sa ocupat de casa, li se pare normal ca si in familia lor sa fie la fel. Sunt situatii des intalnite... dar daca isi privesc sotia doar ca pe un obiect care trebuie sa slujeasca, categoric este gresit si acest fapt arata ca sunt oameni fara caracter, nefericiti si fara Dumnezeu.
Nu te teme, crede numai!

Offline baiatulsolo

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Adresa de email
« Răspuns #10 : Mai 02, 2008, 12:15:02 am »
oare gasesc aici sotia pe care o doresc?am observat mult femei frumoase si senine aici.

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #11 : August 12, 2008, 08:02:59 pm »
baiatulsolo , acesta nu este un forum pt matrimoniale.  :P

Conform studiului un mariaj fericit prelungeste viata ..ceea ce este foarte greu de realizat in zilele noastre.
Nu cunosc o famile perfecta. Este inevitabil sa apara certuri si discutii intr-o familie.
Suntem atat de limitati, depindem intr-o mare masura de imprejurimi si cateodata nu avem capacitatea de a ne controla sentimentele.
Viata este imprevizibila, D-zeu ingaduie anumite incercari peste noi iar noi reactionam in diferite moduri. Cateodata cedam si rabufnim.
Oricat de controversata ar fi casatoria, oricate riscuri si indatoriri ar implica , un lucru e sigur: viata in doi trebuie sa fie minunata!  :)
I am busy like a bee.

Offline dmihai20

• Nou pe forum
  • *
    • Adresa de email
« Răspuns #12 : Septembrie 09, 2008, 07:01:19 pm »
 ???

da, asa se face in ziua de astazi; cand un om vine cu o problema concreta si la obiect, se gaseste " cineva" ca sa il puna la punct subt pretextul falsei piosenii.....
in sfarsit, astazi casatoria a ajuns de tot rasul.......
insa, poate mai exista cate unul care are o intentie cinstita.......mai stiti.....

de pilda, asa s-a facut pe vremea D-lui Isus, cand un anume orb dorea sa fie vindecat, insa, cei din jur il impiedicau sa ajunga la Isus spunand ceva de genul :       " taci din gura problema aceasta nu este pt expus in public, nu esti tu vrednic sa fi tratat personal de D-zeu" ........etc

acum, societatea contemporana este asa ca o bolnita comuna, unde fiecare vine cu betesugul lui......multi nu se pot casatori.......din pricina ca astazi, casatorie in primul rand inseamna sa ai bani, casa, si eu stiu mai ce doreste eventualul partener(a) de viata..........

cu toate ca mai oriunde un forum/site de matrimoniale da o nota de " neseriozitate" din pricina indivizilor care il frecventeaza fara sa aiba nevoie de el....
eu cred ca nu trebuie aratat cu degetul un om care doreste sa se casatoreasca ( si nu asteapta pana cand constata o "sora" cat de sfant,  harnic, vrednic.....etc este el.....)

cred ca societatea ( incluzand aici si multe comunitati crestine care fac front comun  cu ea) de astazi trebuie aratata cu degetul, fiindca astazi, un om nu poate trai, nu poate fi ajutat, nu se poate casatori...........fiindca ........" deranjeaza"  linistea in biserica  ;D

fratilor, credinta crestina a fost infiintata pentru OM si pt a implinii nevoile lui in cadrul creatiei lui d-zeu
nu omul a fost facut ca sa suporte diverse constrangeri......inventate de " unii".......... si prezentate ca voia  lui d-zeu.....

Offline Norkis

• Nou pe forum
  • *
« Răspuns #13 : Septembrie 27, 2008, 09:29:07 pm »
Foarte interesant articolul. A fost o placere sa il citesc desi m-a tulburat un pic. Din ce cauza credeti ca  barbatii celibatari traiesc mai putin decat femeile celibatare?

Offline Pro dom sua

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #14 : Septembrie 28, 2008, 02:28:40 pm »
Foarte interesant articolul. A fost o placere sa il citesc desi m-a tulburat un pic. Din ce cauza credeti ca  barbatii celibatari traiesc mai putin decat femeile celibatare?

Din cauza stresului emotional!