Autor Subiect: Credinta  (Citit de 1788 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Credinta
« : Iulie 22, 2005, 02:04:52 pm »
Credinta - inseamna primirea de catre pacatos a harului divin pe care il ofera Dumnezeu in Hristos, spre mantuire si viata vesnica.

Marcu 1:15- El zicea: "S'a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va, si credeti in Evanghelie."
Luca 13:5- Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel."
Fapte 2:38- ,,Pocaiti-va", le-a zis Petru, ,,si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfintului Duh.
Fapte 17:30- Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca;
Fapte 16:31- Pavel si Sila i-au raspuns: ,,Crede in Domnul Isus, si vei fi mintuit tu si casa ta."
Nu te teme, crede numai!

Offline orinoco

• Senior
  • Mesaje postate: 66
Răspuns: Credinta
« Răspuns #1 : August 28, 2007, 02:53:28 pm »
Şi ca o completare: Credinţa despre care cred că e vorba, este însoţită de iubire.

Un fapt demn de atenţie: Poţi spune cuiva: "Cred în tine!" şi fără să-l iubeşti, dar nu poţi spune: "Te iubesc!" fără să crezi în el, iar iubirea ta să nu poată fii pusă la îndoială.

Offline rcc

• Senior
  • Mesaje postate: 81
    • Adresa de email
« Răspuns #2 : Septembrie 09, 2007, 04:14:45 pm »
...si ce imi palce cel mai mult...E DE LA TATA....nu de la noi(adica e ca si mantuirea, un cadou, un dar) nu cum predica uniii...vezi Efeseni 2:8...si stiti ceva uitati-va la 1 Corinteni 4:7...superb, tot ce avem, avem de la El...ce avem noi? NIMIC!...Vai de noi, da slava Lui ca avem totul, prin El!!!
                                                                                                                                      RCC :)
sa auzim numa' de bine...

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #3 : Mai 14, 2008, 01:17:26 pm »
una din  definitiile credintei este chiar acest verset :

Evrei 11:1
 Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.

Offline adicel

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 46
  • Lupta-te, lupta cea buna a credintei...
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : Mai 14, 2008, 06:37:35 pm »
una din  definitiile credintei este chiar acest verset :

Evrei 11:1
 Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.

Cat se poate de corect...mergand mai departe care sunt acele lucruri care nu se vad despre care se vorbeste in verset ?
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
http://www.strainisicalatori.blogspot.com/

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #5 : Mai 26, 2008, 10:53:20 am »
Cat se poate de corect...mergand mai departe care sunt acele lucruri care nu se vad despre care se vorbeste in verset ?

pe aceasta tema se pot scrie multe , dar ma opresc la continutul acestui verset
  lucrurile nădăjduite - cele promise de Dumnezeu : mantuirea prin Isus Hristos , speranta revenirii LUI

Offline adicel

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 46
  • Lupta-te, lupta cea buna a credintei...
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #6 : Mai 26, 2008, 10:32:17 pm »

pe aceasta tema se pot scrie multe , dar ma opresc la continutul acestui verset
  lucrurile nădăjduite - cele promise de Dumnezeu : mantuirea prin Isus Hristos , speranta revenirii LUI

Rol eu nu tin neaparat sa te necajesc cu intrebari, insa fa-ma si pe mine sa inteleg ceva din ce spui. Am observat ca tu esti cu ideea: "...pe scurt..." in ceea ce spui insa dezvolta ceva mai mult daca vrei sa explici ceva. Din 2,3 cuvinte tipice fara prea multa esenta nu prea ai sa intelegi. Ce inseamna pentru tine mantuire ? ( daca poti mai detaliat ). In legatura cu speranta revenirii lui, daca Cristos locuieste intr-un crestin, nu este deja "venit" in interiorul fiintei lui conform bibliei ? Chestia cu revenitul este o speculatie dogmatica, biblia trebuie inteleasa duhovniceste nu ad-literam ( ca de pe pamant ). Totusi care sunt acele " lucruri care nu se vad " deoarece si ele fac parte din verset ?
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
http://www.strainisicalatori.blogspot.com/

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #7 : Iunie 03, 2008, 09:47:20 am »

multi cred......chiar si dracii , dar nu e de ajuns atat

unii cred chiar in tot felul de lucruri nevazute....

dar credinta in Dumnezeu prin Isus trebuie sa fie conform bibliei :
     Evrei 11:3 Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin
                      Cuvântul lui Dumnezeu,
     aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.

Offline paul

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Adresa de email
« Răspuns #8 : Decembrie 20, 2008, 01:02:17 pm »

multi cred......chiar si dracii , dar nu e de ajuns atat

unii cred chiar in tot felul de lucruri nevazute....

dar credinta in Dumnezeu prin Isus trebuie sa fie conform bibliei :
     Evrei 11:3 Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin
                      Cuvântul lui Dumnezeu,
     aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.

zici ca si duhurile rele cred, insusi satan. dar ei chiar cred? nu l-au vazut ei pe tatal? adica, ei stiu. de aceea le e si frica de domnu.
oamenii "nu-l vad", si incep sa devina stapani pe ei insusi. defapt satan i stapaneste pe toti. cine este regele aici? a fost biruit, dar lucrarea mai are putin. si timpurile de acum devin tot mai dificile pentru a intelege adevarul. 
deci ce este mantuirea atunci, daca satan este regele? imparat este domnu, deci te duci la imparat, nu la rege. la cel ce stapaneste peste tot universu.
 tinand cont ca fiecare om are vina, si ca pacatul inseamna impotrivirea fata de domnu, fiecare este pierdut. totusi, isus n-a venit de la inceput, ci dupa mai multe vremi. deci mantuirea apartine numai "crestinilor"? spune domnul, ca cei din vechime au fost mantuiti dupa credinta lor. isus avea sa vina, el este in centru, pomul vietii de care s-a vorbit si scris.
oare nu toti oamenii sunt mantuiti prin singura jertfa, cea care a pus punct la tot, punct si la regatul adancului? daca evreii ca popor il acceptau pe isus, se mai ajungea la jertfa? da, pentru ca nu il acceptau oricum, si pentru ca aceste lucruri au fost hotarate mai dinaintea a tot.
deci a percepe mantuirea insemneaza sa recunosti pe domnu, prin isus. sa recunosti pe cel ce si-a dat duhul in miniile lui tatal, pentru ca fiecare sa poata fi considerat sfant in fata lui domnu. spune domnu. "fiti sfinti, pentru ca eu sunt sfant!".
asta ar trebui sa fie taria fiecaruia, piatra de care nu te lovesti! insa a crede nu este destul. fiecare trebuie sa stie, precum satan si duhurile rele stiu!
nu este bine sa spui ca crezi, nu ca este un pacat. dar taria ta sta in stiinta lui domnu, in planul sau pentru fiecare. mintuirea deci inseamna ca il stii pe domnul, duhul sau s-a pogorat asupra ta, iar gura ta nu mai vorbeste de la sine.

Offline bogdan my

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Adresa de email
« Răspuns #9 : Februarie 23, 2009, 09:02:25 pm »
unde se duce toata credinta,?pe forumul acesta nu s-a mai pooostat de foarte mult timp, de ce? cand despre Dumnezeu avem atatea de vorbit caut de ceva vreme un forum bun unde sa ma pot consulta si eu cu cineva sa aflu povesti noi sa aflu lucruri noi sa stiu ca undeva mai exista si oameni cu cine sa poti vorbi despre Dumnezeu! gasisem o data un forum care era crestin dupa nume dar deja se umplese de oameni rai de spuneau ca Dumnezeu nu exista si noi am aparut dintr-o intamplare! :(( cum pot sa zica asa ceva :(?

Daca mai am cu cine sa vorbesc si eu pe aici sa ma contactati pe id-ul dany1_brayan si poate reusim sa dam drumul la un forum plin de credinta! sau stiu eu sa ne imprietenim sa ne cunoastem sa vorbim

Offline Adevaratul Crestin

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 28
    • adevaratul crestin
    • Adresa de email
« Răspuns #10 : Ianuarie 21, 2011, 12:14:26 am »
Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8 )
 Acesta, este adevarul, adica: harul si credinta nu vine de la om.
 Înainte de venirea credintei, noi eram sub paza Legii, închisi pentru credinta care trebuia sã fie descoperitã. (Galateni 3:23)
 Acesta este cuvantul adevarat, El spune clar "Înainte de venirea credintei", deci, credinta care trebuia descoperita, nu o detine cineva, ea a venit prin har (Darul lui Dumnezeu). Noi eram inchisi pentru credinta, asta inseamna ca cineva a intervenit, si am fost deschisi pentru a primii "credinta"
 Mai stim ca credinta s-a inmultit mult, dupa cum este scris: Si harul Domnului nostru s-a înmultit peste mãsurã de mult împreunã cu credinta si cu dragostea care este în Hristos Isus. (1 Timotei 1:14)

Mai este stiut de asemeni din 2 Tesaloniceni 3:2, ca nu toti au credinta.
  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)
 Iar, credinţa ajunge desavarsita prin fapte: Iacov 2:22  Vezi cã credinţa lucra împreunã cu faptele lui, si, prin fapte, credinţa a ajuns desãvârsitã. Fara de care este moarta: Iacov 2:26  Dupã cum trupul fãrã duh este mort, tot asa si credinţa fãrã fapte este moartã.
  Dar, care fapte? cele lumesti? Nu, ci faptele credintei (Romani 4:5), caci, daca ar lucra, nu ar mai fi credinta.
"Rob netrebnic".
 Tot asa si voi, dupã ce veti face tot ce vi s-a poruncit, sã ziceti: „Suntem niste robi netrebnici; am fãcut ce eram datori sã facem.” (Luca 17:10)

Offline gusti

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #11 : Aprilie 30, 2011, 06:37:37 pm »

Iar, credinţa ajunge desavarsita prin fapte: Iacov 2:22  Vezi cã credinţa lucra împreunã cu faptele lui, si, prin fapte, credinţa a ajuns desãvârsitã. Fara de care este moarta: Iacov 2:26  Dupã cum trupul fãrã duh este mort, tot asa si credinţa fãrã fapte este moartã.
  Dar, care fapte? cele lumesti? Nu, ci faptele credintei (Romani 4:5), caci, daca ar lucra, nu ar mai fi credinta.

Asa este credinta fara fapta este moarta ! Ce fapte ? Sa-l ajuti pe cel in nevoie ,pe cel care striga dupa ajutor. Asta cu faptele bune nu e punctul forte al neoprotestantilor, sau in fine..al multor neoprotestanti.
 Asta ni se trage de la Luther care a fost impotriva ideii de fapte bune.a facut si el si lucruri bune dar a avut si puncte mai slabe ,dar sa pocait de ele spre batranete, asta nu stiu multi.si continua sa minimizeze importanta faptelor,  desi credinta moarta  e tot un fel de erezie.