....imi fac auto-critica si observ de multe ori ca atunci cand discut teologie cu cineva(scris sau oral) tind sa ma aprind foarte repede(m-am uitat peste postariile de pana acum la diversele subiecte teologice), este adevarat sunt si o persoana colerica de felul meu...e adevarat sunt absolvent de teologie, stiu ca lucrurile pareau simple si pentru mine "inainte", se pare ca cu cat studiezi mai mult in cele divine observi ca sti tot mai putin, daca cu ceva timp in urma cand ma chinuia gandul de teologie mi se parea ca sunt unul dintre cei mai sfintii tineri din biserica(comparativ cu cerintele Scripturii), acum, cu cat i-L cunosc pe Dumnezeu si ma apropii mai mult de El, vad cat sunt de nenorocit, neascultator, ...etc, in esenta pacatos(contrar voii lui Dumnezeu) comparativ cu cerintele Scripturii.
...cat despre faptul ca ma cred mare teolog...VAI DE MINE!!!, cred ca ce am scris mai sus a spus tot, de ci nu sunt mare teolog, nici macar mic...si daca gandirea mea e prea complicata este pentru ca acesta este (intr-o anumita masura) "riscul" celui limitat(eu) cand se apropie de Cel nelimitat(El). E adevarat ca o scoala teologica iti deschide noi orizonturi, orizonturi care odata ti se pareau usoare si foate clare...ei bine nu e chiar asa, cand incepi sa le aprofundezi iti dai seama ca Dumnezeu, se pare ca ne-a lasat doar o parte a ceea ce inseamna El si lucrarea Lui, sa cunoastem, cat de mare e partea... nu putem sti.
Sunt deacord cu tine cu privire la pocainta noastra zilnica, cu inceperea zilei cu Domnul si sfarsirea ei la fel...asta ne defineste pe noi aici pe pamant, trairea cu Domnul si pentru Domnul. Doar ca ce e trist, e faptul ca trairea cu Domnul vine in urma cunoasterii(daca nu cunosti ce si cum trebuie sa traiesti, cum traiesti???) si cunoasterea vine in urma studierii voii lui Dumnezeu, lucru la care multii sunt deficitari...poate ar trebui sa redefinim modul in care putem cunoaste voia lui Dumnezeu, poate am observa cu stupoare ca nu e vorba numai de citirea Bibliei....e un proces mult mai complex, dar din pacate majoritatea celor din biserica vor sa il cunoasca pe Dumnezeu numai citind Biblia...uitand ce a citit in Geneza cand incepe sa citeasca Exodul, sau care este legatura lor cu cartile din Noul Testament. Poate ca si in acest context trebuie sa ne pocaim, nu e oare un pacat ca bisericile sa se scalde in asa numitul pacat: analfabestism biblic? Semanam noi cu ceea ce au fost copiii lui Dumnezeu(vb de nenorocitul ala de popor Evreu..care asa nenorocit si neascultator cum era, un copil evreu, pana la 12 ani stia Tora pe dinafara...) candva, sau suntem mai nestiutori