Autor Subiect: Pocainta  (Citit de 2134 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rcc

• Senior
  • Mesaje postate: 81
    • Adresa de email
Răspuns: Pocainta
« Răspuns #15 : Octombrie 17, 2007, 10:08:39 am »

....imi fac auto-critica si observ de multe ori ca atunci cand discut teologie cu cineva(scris sau oral) tind sa ma aprind foarte repede(m-am uitat peste postariile de pana acum la diversele subiecte teologice), este adevarat sunt si o persoana colerica de felul meu...e adevarat sunt absolvent de teologie, stiu ca lucrurile pareau simple si pentru mine "inainte", se pare ca cu cat studiezi mai mult in cele divine observi ca sti tot mai putin, daca cu ceva timp in urma cand ma chinuia gandul de teologie mi se parea ca sunt unul dintre cei mai sfintii tineri din biserica(comparativ cu cerintele Scripturii), acum, cu cat i-L cunosc pe Dumnezeu si ma apropii mai mult de El, vad cat sunt de nenorocit, neascultator, ...etc, in esenta pacatos(contrar voii lui Dumnezeu) comparativ cu cerintele Scripturii.
       ...cat despre  faptul ca ma cred mare teolog...VAI DE MINE!!!, cred ca ce am scris mai sus a spus tot, de ci nu sunt mare teolog, nici macar mic...si daca gandirea mea e prea complicata este pentru ca acesta este (intr-o anumita masura) "riscul" celui limitat(eu) cand se apropie de Cel nelimitat(El). E adevarat ca o scoala teologica iti deschide noi orizonturi, orizonturi care odata ti se pareau usoare si foate clare...ei bine nu e chiar asa, cand incepi sa le aprofundezi iti dai seama ca Dumnezeu, se pare ca ne-a lasat doar o parte a ceea ce inseamna El si lucrarea Lui, sa cunoastem, cat de mare e partea... nu putem sti.
       Sunt deacord cu tine cu privire la pocainta noastra zilnica, cu inceperea zilei cu Domnul si sfarsirea ei la fel...asta ne defineste pe noi aici pe pamant, trairea cu Domnul si pentru Domnul. Doar ca ce e trist, e faptul ca trairea cu Domnul vine in urma cunoasterii(daca nu cunosti ce si cum trebuie sa traiesti, cum traiesti???) si cunoasterea vine in urma studierii voii lui Dumnezeu, lucru la care multii sunt deficitari...poate ar trebui sa redefinim modul in care putem cunoaste voia lui Dumnezeu, poate am observa cu stupoare ca nu e vorba numai de citirea Bibliei....e un proces mult mai complex, dar din pacate majoritatea celor din biserica vor sa il cunoasca pe Dumnezeu numai citind Biblia...uitand ce a citit in Geneza cand incepe sa citeasca Exodul, sau care este legatura lor cu cartile din Noul Testament. Poate ca si in acest context trebuie sa ne pocaim, nu e oare un pacat ca bisericile sa se scalde in asa numitul pacat: analfabestism biblic? Semanam noi cu ceea ce au fost copiii lui Dumnezeu(vb de nenorocitul ala de popor Evreu..care asa nenorocit si neascultator cum era, un copil evreu, pana la 12 ani stia Tora pe dinafara...) candva, sau suntem mai nestiutori ???
sa auzim numa' de bine...

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
« Răspuns #16 : Octombrie 17, 2007, 02:02:15 pm »
rcc, te inteleg pt ca si eu imi fac auto-critica mereu... imi cer scuze pt afirmatiile pe care le-am facut la adresa ta, recunosc ca si eu am gresit, ma aprind repede mai ales in discutii pe teme biblice. Ar trebui ca in aceste discutii sa ceram intelepciune de la Domnul nostru, si rabdare ca sa putem cerceta mai in amanunt afirmatiile altor persoane.Ai dreptate, trebuie sa citim mai mult,dar in acelasi timp, eu cred ca trebuie sa invatam sa trecem de la teorie la fapte. Poporul evreu este inca foarte citit, ei au avut grija mereu ca copii sa-si cunoasca de mici istoria, dar chiar si in poporul Domnului sunt probleme in prezent... Nu stiu daca ne putem asemana cu ei, dar cred ca suntem mai cititi decat fratii nostrii crestini, din secolele trecute. Problema noastra e ca ne lipseste credinta inaintasilor nostrii, acea credinta fara urma de indoiala... noi traim intr-o lume moderna si nu mai avem timp pt Dumnezeu, sau alocam prea putin din timpul nostru pt El. Daca nu ne facem timp mai mult pt studiu, rugaciune, meditatie, partasie.. vom merge din rau, in mai rau.. vom trai doar o forma de credinta si vom fi departe de ce au fost candva copii lui Dumnezeu.
Nu te teme, crede numai!

Offline rcc

• Senior
  • Mesaje postate: 81
    • Adresa de email
« Răspuns #17 : Octombrie 18, 2007, 10:38:35 am »
       ai perfecta dreptate...sincer ma uit la cei din jur si vad cum se implineste 2 Timotei 3, chiar vorbesc cu cei care isi zic crestini, prin mostenire, si le spun ca in zilele din urma(cred eu acum) vor fi vremuri grele(pentru ca sunt). Cum vor fi acele vremuri? Cum sunt acum, adica: oamenii vor fi iubitori de sine, de bani, laudarosi, trufasi....avand doar o forma de evlavie dar tagaduindu-i puterea. Bine inteles ca aceste lucruri au mai fost si in trecut, dar parca nu la asa o scara mare ca si acum, de aceea eu cred ca 2 Timotei 3 vorbeste despre zilele pe care le traim noi. CE TREBUIE SA FACEM NOI??? Un singur lucru: Sa ramanem in lucrurile pe care le-am invatat...Doamne ajuta!!!

...ca si o paranteza referitor la 2 Timotei 3....nu ti se pare interesant ce zice versetul 12??? Ma intreb acum, cei care nu sufera intr-un fel sau altul pentru Cristos sa inteleg ca nu traiesc in evlavie? M-am gandit mult la asta, sa fie vorba de incetarea noastra de a mai proclama altora pe Cristos, de aceea ne merge asa bine si nu mai suferim?...da, dar de aia nici bisericile nu mai cresc, parca stagneaza pe toate planurile...imi aduc aminte din istorie ca bisericile erau puternice atunci cand erau prigonite, atunci ele erau si evlavioase....interesant acest verset 12.
sa auzim numa' de bine...

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
« Răspuns #18 : Octombrie 18, 2007, 04:36:06 pm »
De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus, vor fi prigoniţi.

Cred ca majoritatea dintre noi am avut divese probleme din cauza credintei noastre.. am fost barfiti, ocoliti, ni sau aruncat vorbe nu tocmai prietenoase... In timpul nostru nu mai e prigoana din trecut, asta e clar, dar  cei care  nu au parte nici macar de aceasta forma usoara de prigoana, cred ca au o problema...

Asa e, au fost vremuri cand bisericile au trecut prin mari greutati, dar parca atunci, mai mult ca oricand, cresteau si erau la un nivel spiritual inalt. Cred in viitorul nu foarte indepartat, Domnul va ingadui ca bisericile sa fie prigonite din nou. Se simte nevoia unei treziri.

Nu te teme, crede numai!