Autor Subiect: Despre mantuire  (Citit de 1867 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Despre mantuire
« : Iulie 22, 2005, 02:10:21 pm »
Mantuirea este absolvirea omului de urmarile calcarii legilor divine. Ea are de-a face cu natura omului si cu faptele facute de el.Omul nu se poate mantui pe sine. El nu se poate spala de pacatele sale, nu se poate dezvinovati si nici nu se poate ascunde de pedeapsa pentru pacat.

Ieremia 2:22- Chiar daca te-ai spala cu silitra, chiar daca ai da cu multa soda, nelegiuirea ta tot ar ramanea scrisa inaintea Mea, zice Domnul, Dumnezeu."
Romani 1:20- In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vecinica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, dela facerea lumii, cind te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot desvinovati;
Amos 9:2-3- De ar patrunde chiar pana in locuinta mortilor, si de acolo ii va smulge mana Mea; de s-ar sui chiar in ceruri, si de acolo ii voi cobora."De s-ar ascunde chiar pe varful Carmelului, si acolo ii voi cauta si-i voi lua; de s-ar ascunde de privirile Mele chiar in fundul marii, si acolo voi porunci sarpelui sa-i muste.

Omul nu-si poate crea merite, prin fapte bune ca sa-si acopere trecutul vinovat si sa-si dobandeasca mantuirea.

Romani 3:20- Caci nimeni nu va fi socotit neprihanit inaintea Lui, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunostinta deplina a pacatului.
Isaia 64:6- Toti am ajuns ca niste necurati si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita. Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul.
Ieremia 13:23- Poate un Etiopian sa-si schimbe pielea, sau un pardos sa-si schimbe petele? Tot asa, ati putea voi sa faceti binele, voi, care sunteti deprinsi sa faceti raul?

Mantuirea e prin harul lui Dumnezeu. Ea este un har care ni se da gratuit, fara sa o meritam. Faptele bune sunt roade ale mantuirii.

Tit 2:11- Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mintuire pentru toti oamenii, a fost aratat,
Efeseni 2:8-9- Caci prin har ati fost mintuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.
Fapte 15:11- Ci credem ca noi, ca si ei, sintem mintuiti prin harul Domnului Isus."
Tit 3:5- El ne-a mintuit, nu pentru faptele, facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin inoirea facuta de Duhul Sfint,

Mijlocul de mantuire este Domnul Isus, care a fost rastignit in locul nostru. Un alt mijloc de mantuire nu exista.

Fapte 4:12- In nimeni altul nu este mintuire: caci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, in care trebuie sa fim mantuiti."
1 Ioan 2:2- El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregei lumi.
Isaia 53:5- Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa, care ne da pacea, a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
Efeseni 1:7- In El avem rascumpararea, prin singele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau,
2 Corinteni 5:18- Si toate lucrurile acestea sint dela Dumnezeu, care ne-a impacat cu El prin Isus Hristos, si ne-a incredintat slujba impacarii;
Romani 3:24-25- Si sint socotiti neprihaniti, fara plata, prin harul Sau, prin rascumpararea, care este in Hristos Isus. Pe El Dumnezeu L-a rinduit mai dinainte sa fie, prin credinta in singele Lui, o jertfa de ispasire, ca sa-Si arate neprihanirea Lui; caci trecuse cu vederea pacatele dinainte, in vremea in delungei rabdari a lui Dumnezeu;

Aceasta mantuire savarsita pe cruce, care se poate primi in mod gratuit, e pentru toti oamenii, indiferent de rasa, nationalitate sau clasa sociala.

1 Ioan 2:2- El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre; si nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale intregei lumi.
Tit 2:11- Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mintuire pentru toti oamenii, a fost aratat,
1 Timotei 2:3-4- Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mintuitorul nostru, care voieste ca toti oamenii sa fie mintuiti si sa vina la cunostinta adevarului.

Pentru ca omul pacatos sa se poata bucura de aceasta mantuire el trebuie sa indeplineasca doua conditii: pocainta si credinta. Ele sunt totdeauna nedespartite.
Nu te teme, crede numai!

Offline rcc

• Senior
  • Mesaje postate: 81
    • Adresa de email
Răspuns: Despre mantuire
« Răspuns #1 : Septembrie 09, 2007, 04:08:12 pm »
O intrebare:...nu e mai corect sa zici ca : omul pacatos sa se poata bucura de aceasta mantuire el VA INDEPLINI doua conditii...? in loc sa zici ca "omul pacatos sa se poata bucura de aceasta mantuire el trebuie sa indeplineasca doua conditii: pocainta si credinta. Ele sunt totdeauna nedespartite"....ca sa nu te contrazici la prima vedere cu ce ai scris mai sus, si anume ca mantuirea nu e prin fapte(aici intrand "el trebuie sa indeplineasca..."), ci prin HAR....asa dar ceea ce "el va trebui sa indeplineasca", EL VA INDEPLINI, nu ca sa fie mantuit ci PENTRU CA ESTE MANTUIT!
                                                                                                                                              RCC :)
sa auzim numa' de bine...

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
« Răspuns #2 : Septembrie 09, 2007, 05:11:31 pm »
nu cred ca sunt asa importante aceste jocuri de cuvinte.. important este sa ne pocaim si sa cerem Domnului  sa ne mareasca credinta.. asa e, ideal ar fi ca oamenii sa inteleaga ca pot primi iertarea si mantuirea prin harul Domnului, prin credinta, dupa care urmeaza faptele vrednice de pocainta noastra, fapte pe care le facem nu pt a fi mantuiti pt ca deja suntem mantuiti. rcc, sunt de acord cu formularea de la sfarsitul mesajului tau, dar cred ca si mesajul meu este corect, textul respectiv este de fapt un extras din marturisirea de credinta a cultului crestin din care fac parte.. Dar ce facem daca nu putem indeplini intotdeauna..? Mai suntem atunci mantuiti?..

Nu te teme, crede numai!

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #3 : Septembrie 09, 2007, 08:56:24 pm »
CU SIGURANTA ca suntem mantuiti, pentru ca mantuirea mea,a  ta(pe baza marturiei tale spun asta) si a celorlalti credinciosi se bazeaza  in totalitate pe ceea ce a facut Cristos pentu noi nu pe ceea ce am putea noi face pentru El !!!

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : Septembrie 09, 2007, 09:02:37 pm »
cat despre "textul respectiv este de fapt un extras din marturisirea de credinta a cultului crestin din care fac parte.. "...sa ne rezumam la textele din Scriptura, sunt mai inspirate cred decat orice marturisire de credinta al oricarui cult...nu, ce zici?

Offline orinoco

• Senior
  • Mesaje postate: 66
« Răspuns #5 : Septembrie 10, 2007, 07:38:20 pm »
cat despre "textul respectiv este de fapt un extras din marturisirea de credinta a cultului crestin din care fac parte.. "...sa ne rezumam la textele din Scriptura, sunt mai inspirate cred decat orice marturisire de credinta al oricarui cult...nu, ce zici?

care Scriptură? căci sunt câteva zeci.

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #6 : Septembrie 10, 2007, 07:41:01 pm »
esti hazliu orinoco...

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #7 : Septembrie 10, 2007, 07:41:58 pm »
cu asta te scuzi si gata?

Offline orinoco

• Senior
« Răspuns #8 : Septembrie 10, 2007, 07:48:58 pm »
cu asta te scuzi si gata?

Mă scuz, pentru că mai sunt şi evangheliile apocrife.

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #9 : Septembrie 10, 2007, 07:52:37 pm »
evangheliile apocrife nu sunt inspirate, asta e recunosctut de catre toti indiferent de religie...asa ca nu vb despre ce nu e inspirat ci despre ce e inspirat, da?

Offline orinoco

• Senior
« Răspuns #10 : Septembrie 10, 2007, 07:59:07 pm »
evangheliile apocrife nu sunt inspirate, asta e recunosctut de catre toti indiferent de religie...asa ca nu vb despre ce nu e inspirat ci despre ce e inspirat, da?

Şi un om simplu, fără multă carte şi facultăţi înalte, cum ar trebui să recunoască dacă o evanghelie e inspirată sau nu?

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #11 : Septembrie 13, 2007, 04:16:59 pm »
Evangheliile inspirate sunt cele 66(39 in VT si 27 in NT)...daca vreti mai multe informatii despre cum s-a ajuns la cele 66 de carti ma straduiesc sa va pun la dispozitie un marerial. Ideea e ca Biblia este din 66 de carti(Vechiul si Noul Testament), cele care contin mai multe, cintin apocrife, iar apocrifele nu sunt Scripturi, asta recunoaste tota crestinatatea indiferent de "culoarea" care o are.

Offline orinoco

• Senior
« Răspuns #12 : Septembrie 13, 2007, 08:17:52 pm »
Evangheliile inspirate sunt cele 66(39 in VT si 27 in NT)...daca vreti mai multe informatii despre cum s-a ajuns la cele 66 de carti ma straduiesc sa va pun la dispozitie un marerial. Ideea e ca Biblia este din 66 de carti(Vechiul si Noul Testament), cele care contin mai multe, cintin apocrife, iar apocrifele nu sunt Scripturi, asta recunoaste tota crestinatatea indiferent de "culoarea" care o are.

Şi totuşi nu mi-ai răspuns la întrebare: Cum ar trebui să recunoască o evanghelie inspirată, un om simplu, necitit?

Offline rcc

• Senior
    • Adresa de email
« Răspuns #13 : Septembrie 13, 2007, 10:52:12 pm »
Pai ganditi-va:
APOCRIFELE Vechiului Testament:
       1. ele insele nu pretind a avea acelasi fel de autoritate ca Scrierile Vechiului Testament.
       2. evreii de la care au provenit aceste scrieri nu le-au considerat a fi cuvintele lui Dumnezeu.
       3. nici Isus, nici scriitorii Noului Testament nu le-au considerat a fi Scripturi
       4. contin invataturi inconsegvente cu restul invataturilor din Biblie.

Poate ceea mai mare dovada pentru mine ca apocrifele Vechiului Testament nu sunt inspirate este modul in care Isus prezinta Scripturile. Isus a spus că Scripturile cuprind ‘Legea lui Moise, Prorocii şi Psalmii’ (Luca 24:44), care era o sumarizare uzuală a listei tradiţionale de cărţi şi nu includea apocrifele. A doua mare dovada in sprijinul celor 37 de carti ale VT, este faptul ca Isus şi autorii Noului Testament nu au citat niciodată din apocrife, chiar dacă au citat din belşug din marea majoritate a cărţilor canonice ale Vechiului Testament.
            -V-ati gandit de ce Domnul SIsus si ucenicii dupa El nu au citat NICIODATA din apocrife???

NOUL TESTAMENT:
       1. pentru ca o carte sa fac parte din Canon, ea trebuie sa aiba autoritate dumnezeiasca.
       2. cuvintele cartii trebuie sa fie cuvintele lui Dumnezeu(tranzmise prin respectivii scriitori).
       3. biserica primara, sub indrumarea apostolilor, trebuie sa fi pastrat cartea ca parte din Scripturi.
       4. trebuie sa fie scrisa de un apostol.
       5. trebuie sa fie garantata de marturii persoanle ale vre-unui apostol cu privire la cartea respectiva(in cazul cartilor scrise de cineva ca re nu era apostol, cum ar fi: Marcu, Luca, Faptele Apostolilor, Evrei si Iuda).
            -Pavel a afirmat autenticitatea Evangheliei dupa Luca si Faptele Apostolilor.
            -Petru a ar fi afirmat autenticitatea cartii lui Marcu, ca reprezentand Evanghelia pe care el insusi a predicat-o.
       6. biserica primara trebuia sa o recunoasca ca si carte inspirata, ca si carte care avea "vocea lui Dumnezeu".
            -se pare ca dupa metoda aceasta s-a recunoscut Evrei ca fiind carte inspirata.
            -Isus insasi a spus: "Oile Mele aud glasul Meu"(Ioan 10:27), nu e de mirare ca biserica primara a fost capabila-pentru un scurt timp, cat era necesar formarii Canonului- sa discearna intre carte inspirata si neinspirata.

Scrisoarea Pascala Treizeci si noua a lui Atanasiu, din anul 367 d.Cr. contine o lista cu cele 27 de carti ale Noului Testament pe care le avem noi astazi. Aceasta era lista cartilor acceptate de biserica din partea de rasarit a lumii mediteraniene. Treizeci de ani mai tarziu, in anul 397 d. Cr., Conciliul de la Cartagina, reprezentand bisericile din partea de apus a lumii mediteraniene, a cazut de acord cu bisericile rasaritene in privita acestei liste. Acestea sunt cele mai timputi liste finale ale Canonului care ne stau la dispozitie in prezent. IN PREZENT Canonul este INCHIS(Apocalipsa 22:18-19).

Offline husand

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 15
    • Adresa de email
« Răspuns #14 : Mai 14, 2010, 11:28:43 am »
Da foarte greu sa recunosti cuvantul lui Hristos ?

2:13   Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate dela înţelepciunea omenească, ci cu vorbiri învăţate dela Duhul Sfînt, întrebuinţînd o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
    2Pet 1.16;1Corinteni 1.17;1Corinteni 2.4;

2:14   Dar omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci, pentru el, sînt o nebunie; şi nici nu le poate înţelege, pentrucă trebuiesc judecate duhovniceşte.

2:15  Omul duhovnicesc, dimpotrivă, poate să judece totul, şi el însuş nu poate fi judecat de nimeni.

2:16   Căci cine a cunoscut gîndul Domnului, ca să-I poată da învăţătură? Noi însă avem gîndul lui Hristos.

Trebuie sa umblam in istorie nu ?
 Cand Duhul este in noi .

30:11   Porunca aceasta pe care ţi-o dau eu azi, nu este mai pesus de puterile tale, nici departe de tine.
    Isa 45.19;

30:12   Nu este în cer, ca să zici: Cine se va sui pentru noi în cer şi să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim şi s-o împlinim?
    Rom 10.6;

30:13   Nu este nici dincolo de mare, ca să zici: Cine va trece pentru noi dincolo de mare şi să ne-o aducă, pentru ca s-o auzim şi s-o împlinim?

30:14   Dimpotrivă, este foarte aproape de tine, în gura ta şi în inima ta, ca s-o împlineşti.

Deuteronom 30

Dupa cum accentueaza aici:

10:15   Lucrul acesta ni-l adevereşte şi Duhul sfînt. Căci, după ce a zis:

10:16   Iată legămîntul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune LEGILE MELE IN INIMILE LOR , şi le voi scrieIN MINTEA LOR

si adaugă: Şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele lor, nici de fărădelegile lor. Evrei 10

Ce lipseste ca sa primesti cuvantul deci?

Duhul Sfant.

Da cei de aici se pare ca nu asa primesc ci prin studiul si propria capacitate proprie.  Fenomen religios si scoli si seminari ...

prin aceasta marturisesc impotriva lui Dumnezeu care clarifica:

Isaia 59:21  Şi iată legămîntul Meu, cu ei, zice Domnul: Duhul Meu, care Se odihneşte peste tine, şi cuvintele Mele, pe cari le-am pus în gura ta, nu se vor mai depărta din gura ta, nici din gura copiilor tăi, nici din gura copiilor copiilor tăi, de acum şi pînă-n veac, zice Domnul. 

Nu santem noi Israel ?