Autor Subiect: Scripturile in fiecare zi 23-29 Februarie  (Citit de 4335 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline orinoco

• Senior
  • Mesaje postate: 66
Răspuns: Răspuns: Scripturile in fiecare zi 23-29 Februarie
« Răspuns #30 : Aprilie 16, 2008, 10:49:31 pm »
Am sa-ti amintesc un singur exemplu:

Matei 17

<< 2. El S'a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s'au făcut albe ca lumina. >>

Aceasta lumina nu are nevoie de Soare pentru a exista. Ea provine direct de la El, mai exact de la faţa Sa. Adu-ţi aminte şi de Moise, care-şi acoperea faţa cu o năframă în Vechiul Testament.

În concluzie, după cum vezi, Dumnezeu nu are nevoie de Soare pentru a aduce lumina. Această lumină nu lasă umbre. Te încojoară din toate părţile.  Deci natura ei are legătură cu Natura Lui pentru că provine direct de la El.

Ce reprezintă acestă Lumină? Viaţa. Încearcă să stai doar trei zile în întuneric complet.

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
Răspuns: Scripturile in fiecare zi 23-29 Februarie
« Răspuns #31 : Aprilie 17, 2008, 12:39:42 pm »

interesanta intrebare

- se pot da unele raspunsuri , dar un raspuns exact cam greu de dat

Geneza 1:4 Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.

Geneza 1:14 Dumnezeu a zis: "Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
Geneza 1:15 şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost.
Geneza 1:16 Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
Geneza 1:17 Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul,
Geneza 1:18 să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Geneza 1:19 Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.

Offline adicel

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 46
  • Lupta-te, lupta cea buna a credintei...
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #32 : Aprilie 17, 2008, 06:54:10 pm »
Am sa-ti amintesc un singur exemplu:

Matei 17

<< 2. El S'a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s'au făcut albe ca lumina. >>

Aceasta lumina nu are nevoie de Soare pentru a exista. Ea provine direct de la El, mai exact de la faţa Sa. Adu-ţi aminte şi de Moise, care-şi acoperea faţa cu o năframă în Vechiul Testament.

În concluzie, după cum vezi, Dumnezeu nu are nevoie de Soare pentru a aduce lumina. Această lumină nu lasă umbre. Te încojoară din toate părţile.  Deci natura ei are legătură cu Natura Lui pentru că provine direct de la El.

Ce reprezintă acestă Lumină? Viaţa. Încearcă să stai doar trei zile în întuneric complet.

Nu te supara ca iti spun dar le cam faci un pic "varza" explicatiile. Se pare ca vorbesti din doua dimensiuni diferite : una umana si una divina, argumentele fiind confuze nelamurind mai nimic clar si logic.

In Matei 17 se vorbeste sau mai clar se arata o comparatie prin expresia "ca". Deoarece omul fiind inzestrat cu o intelegere ad-literam, limitata ( ca de pe pamant ) se scoate in evidenta aceasta comparatie in ideea intelegerii divinitatii prin prisma capacitatii de intelegere umana ( ...ca lumina, ca soarele... ), el avand ca mijloace de comparatie ceea ce stie el, adica soarele straluceste deci "fata" despre care se vorbeste in verset vrea sa ne arate ca asa cum soarele este puternic in stralucire tot asa si Dumnezeu este LUMINA insa nu una materiala vazuta asa cum omul o percepe ci trebuie inteles duhovniceste acest lucru, ca doar fata lui Dumnezeu nu reprezinta soarele material in sine, daca este sa luam ad-literam tot ce scrie.

Daca Dumnezeu nu are nevoie de soare asa cum spui pentru a aduce "LUMINA", atunci defineste-mi aceasta lumina, ce reprezinta mai exact, ca dupa cum explici reiese o a treia forma de lumina. Eu stiu de doua : una fizica materiala, vazuta, iar cealalata duhovniceasca ( spirituala ), nevazuta, imateriala. Deci hotaraste-te care dintre acestea doua se regaseste in geneza cap. 1:4. Duhovniceasca sau materiala. Dumnezeu nu se gaseste in materie, tu asa crezi ca lumina despre care se vorbeste in verset, reprezinta lumina aceasta care se vede si pe care o percepem noi oamenii ??? Esti total confuz si este non sens sa afirmi ca natura luminii materiale, vizibile are legatura cu Divinitatea sau chiar reprezinta Divinitatea.

Daca aceasta Lumina materiala reprezinta VIATA, atunci de ce mai exista si noapte, stiind ca Dumnezeu Insusi este Viata. Si apropo reformulez, cand a creat, cand a aparut intunericul deoarece cand Dumnezeu a despartit Lumina de intuneric, logic acesta era inaintea Luminii. Incearca sa raspuzi stict daca se poate la intrebari si nu sa te indepartezi de ideea de lumina, aducandu-mi exemple umane din V.T. care nu au o legatura directa cu Lumina descrisa in Geneza, ci doar presupuneri.
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.
http://www.strainisicalatori.blogspot.com/

Offline adicel

• Junior
  • **
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #33 : Aprilie 17, 2008, 07:00:46 pm »

interesanta intrebare

- se pot da unele raspunsuri , dar un raspuns exact cam greu de dat

Geneza 1:4 Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.

Geneza 1:14 Dumnezeu a zis: "Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;
Geneza 1:15 şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." Şi aşa a fost.
Geneza 1:16 Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.
Geneza 1:17 Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul,
Geneza 1:18 să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
Geneza 1:19 Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.

...si ce raspuns este acesta, consideri ca nu stiu sa citesc aceste versete ori nu le cunosc ? Cum se inteleg Duhovniceste aceste versete, ca asa ad-literam nu e nimic nou si poate intelege chiar si un copil mic. Hai sa ne punem intrebari "mature" din versete ca de exemplu de ce Dumnezeu spune ca :

" a vazut ca Lumina era buna..." - adica cum Dumnezeu care este Atotputernic nu si-a dat seama inainte ca sa apara, de acest lucru [ ca era buna ] decat dupa ce a aparut lumina ??? Adica a facut ceva la nimeriala si a testat daca e buna sau nu ??? Si pentru cine era buna aceasta Lumina daca este descrisa inaintea creatiei ???
Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.

Offline orinoco

• Senior
  • Mesaje postate: 66
« Răspuns #34 : Aprilie 17, 2008, 08:43:59 pm »
Incearca sa raspuzi stict daca se poate la intrebari si nu sa te indepartezi de ideea de lumina

Dată fiind caracterizarea ta vis-a-vis de răspunsul meu anterior:

explicatii "varza", argumentele fiind confuze nelamurind mai nimic clar si logic,

pot trage o singură concluzie:

Hai s-o lăsăm baltă. Nu de alta, dar chiar nu are rost.

bye, bye, adicel. :)

Offline adicel

• Junior
  • **
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #35 : Aprilie 17, 2008, 08:54:29 pm »
Incearca sa raspuzi stict daca se poate la intrebari si nu sa te indepartezi de ideea de lumina

Dată fiind caracterizarea ta vis-a-vis de răspunsul meu anterior:

explicatii "varza", argumentele fiind confuze nelamurind mai nimic clar si logic,

pot trage o singură concluzie:

Hai s-o lăsăm baltă. Nu de alta, dar chiar nu are rost.

bye, bye, adicel. :)

...nu are rost fiindca ti-ai dat seama ca nu ai raspunsuri si ca nu poti face fata unor intrebari elementare care te depasesc. Asta nu este atitudine de crestin, sa fugi, daca de la bun inceput nu poti duce o discutie pana la sfarsit, atunci nu intra fara rost in discutie, sau atunci spune tu despre ce sa vorbim, daca unele lucruri sunt prea grele. Si inca ceva...hai nu mai face pe sensibilul ca nu are nimeni ceva cu tine asa as fi putut sa ma leg si eu foarte usor de unele expresii folosite de tine, dar nu asta e important ci sa gasim raspunsuri la ceea ce nu putem intelege din biblie. Trebuie doar intelepciune si indelunga rabdare.

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #36 : Aprilie 18, 2008, 01:35:12 pm »
...si ce raspuns este acesta, consideri ca nu stiu sa citesc aceste versete ori nu le cunosc ? Cum se inteleg Duhovniceste aceste versete, ca asa ad-literam nu e nimic nou si poate intelege chiar si un copil mic. Hai sa ne punem intrebari "mature" din versete ca de exemplu de ce Dumnezeu spune ca :

care-i problema ta adicel ; esti suparat pe cineva ?

nici nu a fost un raspuns a fost o parere  ; o discutie si nu numai cu tine ci cu oricine vrea sa intre - nu o lua asa personal 

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #37 : Aprilie 18, 2008, 01:47:34 pm »

orionco - mi-au placut ideile tale ,
                    trebuie tinut cont de ele pentru un raspuns la aceasta intrebare

Offline adicel

• Junior
  • **
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #38 : Aprilie 18, 2008, 09:36:34 pm »

care-i problema ta adicel ; esti suparat pe cineva ?

nici nu a fost un raspuns a fost o parere  ; o discutie si nu numai cu tine ci cu oricine vrea sa intre - nu o lua asa personal 

...mai bine ar fi ca fiecare sa se cerceteze in dreptul sau deci inainte ca sa iti dai cu parerea despre problemele altora, mai intai cerceteaza-ti problemele tale. A fi eu suparat pe cineva e parerea ta si deci tragi concluzii pripite si gtresite. Eu am pus anumite intrebari si nu e nici o problema daca nu ai raspunsuri, nu a dat nimeni cu barda, te complexezi degeaba, insa daca intri pe scena incearca sa iti joci ROL-ul pana la capat. Deci daca poti raspunde la intrebarile care le-am pus mai inainte iar daca nu nu e nici o problema, am mai zis putem discuta si altceva. :)

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #39 : Aprilie 19, 2008, 09:09:26 am »
astept raspunsul de la tine ca oricum te dai destept

de unde ai copiat intrebarea ?

Offline adicel

• Junior
  • **
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #40 : Aprilie 19, 2008, 09:44:18 pm »
astept raspunsul de la tine ca oricum te dai destept

de unde ai copiat intrebarea ?

...in modul putin ironic cu care te exprimi fata de mine deocamdata nu iti voi raspunde intrebarilor din Geneza pe care eu insusi le-am ridicat si nu le-am copiat de nici unde. Daca asa crezi si nu cauti neaparat sa gasesti rspunsuri si te intereseaza mai mult persoana mea in ideea ca ma dau destept, afla ca nu vei primi raspunsuri pana ce nu voi simti ca doresti acest lucru cu adevarat si nu doar ca sa ma testezi pe mine. Raspunsurile sunt pur duhovnicesti si nu pot fi scoase cu adevarat la iveala daca nu se doreste din suflet acest lucru, eu tratez lucrurile la modul cel mai serios si "matur" din punct de vedere duhovnicesc si ca si crestin nu am dreptul sa ma joc cu lucrurile sfinte. >:(

Offline Rol

• Senior
« Răspuns #41 : Aprilie 21, 2008, 09:45:21 am »

adicel , nu te-am luat in serios si nici duhovniceste pt  ca ai facut varza parerea unui forumist

oricum  iti cer scuze ca te-am suparat

Offline Damelia

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #42 : Aprilie 22, 2008, 09:45:06 pm »
Constat ca pe acest forum unii prefera sa se perie mai degraba decat sa caute sa cerceteze cu adevarat Cuvantul. Haideti sa lasam deoparte subiectivismul si sa tratam cu seriozitate subiectele biblice fara sifonari sau complexe. Parerea mea...
"În adevăr, dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Cristos, se încurcă iarăşi şi sunt biruiţi de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decât cea dintâi." (2 Petru 2;20)

Offline adicel

• Junior
  • **
    • straini si calatori...
    • Adresa de email
« Răspuns #43 : Aprilie 22, 2008, 09:58:00 pm »

adicel , nu te-am luat in serios si nici duhovniceste pt  ca ai facut varza parerea unui forumist

oricum  iti cer scuze ca te-am suparat

Rol, care este problema de a folosi cuvantul "varza" ? Ce nu exista in DEX, sau nu iti este cunoscut ? Ar fi mai bine sa se termine o data cu sensibilitatile si sa ne tot legam de orice mizilicuri. L-am folosit in ideea ca prin mesajul pe care l-a scris orinoco, eu nu am inteles mai nimic si a "incurcat explicatiile". Tu ai inteles ceva din ce a spus el, in legatura cu subiectul si daca da atunci ce ? ca eu nu am inteles nimic decat ca se contrazice si nu explica nimic clar. Si nu m-am suparat deci nu ai de ce sa iti ceri scuze, nu sunt sensibil sunt doar discutii si nu a cerut nimeni "capul" cuiva. Totusi inca mai astept raspunsuri la intrebari...  :)

Offline lidiestera

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 12
    • Adresa de email
« Răspuns #44 : Iunie 02, 2009, 08:06:29 pm »
Hai sa mai luam Biblia verset cu verset - parca s-a ramas la Genesa 1:23

Geneza 1:24 Dumnezeu a zis: "Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor." Şi aşa a fost.