Autor Subiect: Intrebari din bible  (Citit de 3569 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 21
Răspuns: Intrebari din bible
« Răspuns #15 : August 22, 2008, 02:47:47 pm »
Vad ca ne invartim in cerc Bairstow.
Un om nu poate sa sfinteasca nimic. El poate doar sa se sfinteasca pe sine insusi ducand o viata conform voii lui Dumnezeu.
Nu inteleg ce-i cu statuia lui Budha. ???
Caci fie o statuie , o icoana, un trup al vreunui sfant sau orice altceva NU au puterea sa infaptuiasca minuni decat prin voia lui Dumnezeu.

Agar cand a insetat, si-a inaltat glasul spre D-zeu si El i-a dat apa din stanca.
Vei sustine acum sus si tare ca stanca e facatoare de minuni?
De ce tinzi sa scoti in evidenta obiectele si nu pe Acel care le-a creat? :-\
Cand poporul Israel pribegind prin pustie a inaltat un vitel de aur si i s-a inchinat , Dumnezeu s-a maniat.
El nu vrea sa veneram o statuie, o icoana sau orice alt obiect.
Slava i se cuvinde doar Lui.
Este un Dumnezeu gelos, caci asa afirma Biblia si ne vrea doar pt EL! Slava Lui!
I am busy like a bee.

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #16 : August 22, 2008, 09:30:55 pm »
Nu mi se pare ca raspunzi la intrebare.Icoana (icoanele) din Satul x e facatoare de minuni.Sau a facut o minune.Poate o statuie reprezentandu-l pe  Budha sa faca o minune sau mai multe ?Si mai ales aceea minune sa fie crestina?De ce se foloseste Dumnezeu sa faca minuni prin intermediul icoanelor?Deci prin voia lui Dumnezeu un Budha poate sa faca minuni?E cam asemanator cu ce ziceau fariseii despre minunile lui Iisus ca vin de la diavol.Se contrazice Dumnezeu?Prin idoli(icoane) sa faca minuni atunci cand Dumnezeu porunceste nimicirea idolilor si omorarea celor care detin idoli?

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #17 : August 22, 2008, 10:30:38 pm »
Eroarea pe care o faceţi este de a considera icoana drept idol, drept zeu, ceea ce e grav. În rest, aşa este, adică minunile (minunile autentice, nu escrocheriile) sunt opera lui Dumnezeu sau a Adversarului. Cum putem distinge între ele e o problemă nu foarte simplă, care depăşeşte, probabil, cadrul topicului.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
« Răspuns #18 : August 23, 2008, 07:41:14 pm »
Bairstow, dar ce minuni a facut Dumnezeu prin intermediul icoanelor? A fost vindecat cineva cand s-a atins de ele, s-au intors oamenii la pocainta ? ..ca eu nu am auzit  ???
Aaaa, am vazut odata la stiri ca pe fundalul unei icoane care o preinchipuia pe fecioara Maria se preling lacrimi.. :'(
Asa, si?  ;D
In primul rand nu cred si in al doilea rand, daca ar fi veridic mi se pare nefolositor.
De multe ori Dumnzeu a facut minuni deorece inima oamenilor era impietrita . In mijlocul unu neam necredincios este nevoie de minuni .
Povestile astea de impresionat copiii ma lasa rece.  ;)
I am busy like a bee.

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
« Răspuns #19 : August 24, 2008, 01:31:19 am »
Vindecari cu ajutorul icoanelor sunt nenumarate si faptul ca presupunand ca ele sunt adevarate eu cred ca aceii oameni si de frica sau pocait.Desigur pocait in modul ortodox sau catolic.
Daca nu crezi inseamna ca esti necredincios si nu vrei sa vezi sau sa te duci deoarece sunt multe icoane facatoare de minuni.Desigur nu prea avem timp sa vedem daca e adevarat sau nu ca mai mult ne intereseaza timpul liber pierdut aiurea...Nu inteleg daca o icoana e facatoare de minuni e si nefolositoare?Ea vindeca pe om in primul rand arata existenta Lui Dumnezeu etc etc.Omul vindecat de icoana poate fi vindecat sufleteste, aici depizand de el.
Scrii:De multe ori Dumnzeu a facut minuni deorece inima oamenilor era impietrita .Prin intermediul unei statui Budha poate sa faca acest lucru?

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #20 : August 25, 2008, 11:13:59 am »
Vindecari cu ajutorul icoanelor sunt nenumarate si faptul ca presupunand ca ele sunt adevarate eu cred ca aceii oameni si de frica sau pocait.Desigur pocait in modul ortodox sau catolic.

icoanele nu pot fi vindecatoare si inchinarea la ele este necrestinesc
s-a ajuns de la mesajul imaginii la idolatrizarea lor

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
« Răspuns #21 : August 26, 2008, 04:23:49 pm »
Icoanele sunt facatoare de minuni fapt dovedit de nenumarate ori.Asa cum prin osemintele lui Elisei care erau sfinte a invaiat un om(minune) asa si icoanele care sunt sfintite vindeca in acelasi mod.De aceea in biserica ortodoxa si catolica se gasesc trupuri ale unor mari asceti ce nu putrezesc niciodata datorita sfinteniei lor.

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #22 : August 27, 2008, 09:31:29 am »

o pictura facuta si denumita sfanta nu e tot una cu Elisei care a trait pe placul lui Dumnezeu
   cat despre trupuri care nu putrezesc ...ai uitat sa dai si alte exemple : faraoni , budisti si altii

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
« Răspuns #23 : August 28, 2008, 11:26:29 am »
Faraonii au fost infasurati in mii de panze.Apoi zona uscata care ia protejat, lipsita de umiditate.Ei oricum s-au pastrat datorita climei.Cat despre budisti nu am citit niciodata asa ceva.

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
« Răspuns #24 : Septembrie 01, 2008, 03:47:40 pm »
Si de ce dragul meu ii tot  invoci pe budisti pt a-ti sustine argumentele nefondate?
Ti se pare ca sunt utilizatori budisti pe acest forum?  :-\
Cazul lui Elisei era unul special si nu are nici o legatura cu icoanele.
Vorbesti de doua lucruri diametral opuse.
Cum poti sa faci deosebirea intre un lucru sfant si unul obisnuit?
Faptul ca preotul exerciteaza un ritual de sfintire a icoanelor este fix zero. Ele nu devin astfel sfinte si facatoare de minuni.  ::)
I am busy like a bee.

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
« Răspuns #25 : Septembrie 12, 2008, 09:16:09 am »
Nu am pomenit eu primul de budisti.Preotu sfinteste icoana prin puterea data de Dumnezeu.Nu in numele vom face tot felu de minuni, ne zice chiar Iisus?Si lucrurile materiale prin faptul ca sunt sfintite pot face minuni.Dar minunile vin de la Domnul.Nu o sa confund ,nu stiu ce icoana , cu Dumnezeu.

Offline Altior

• Senior
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #26 : Septembrie 12, 2008, 09:17:57 pm »
Problema dezbatuta aici a fost rezolvata de Biserică încă din secolul al VIII-lea, la al doilea Conciliu de la Niceea (al VII-lea ecumenic). Atunci a fost tranşată disputa dintre iconoclaşti şi iconoduli. Nu e bine ca fiecare generaţie să o ia de la capăt. E exact ca şi când am relua întrebarea: câte firi sunt în Cristos ? Sau: este Cristos Dumnezeu ?
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline Pro dom sua

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 30
« Răspuns #27 : Septembrie 18, 2008, 03:25:33 pm »
Nii o icoana nu face minuni!nu exista icoane facatoare de minuni!Exista insa icoane ,,PRIN CARE SE FAC MINUNI''.Dumnezeu a lucrat si a facut minunui si prin sarpele inaltat in pustie!
 Dumnezeu a facut minuni si prin toiagul lui Moise cand a lovit piatra si a curs apa...etc!

Offline atheist

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 34
« Răspuns #28 : Septembrie 29, 2008, 05:53:25 pm »
Here's one for you: :D
  "16. A facut Dumnezeu cei doi luminatori mari : luminatorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei si luminatorul cel mai mic pentru cârmuirea noptii, si stelele.
   17. Si le-a pus Dumnezeu pe taria cerului, ca sa lumineze pamântul,
   18. Sa cârmuiasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de întuneric. Si a vazut Dumnezeu ca este bine." - Facerea

Observ ca autorul/autorii acestei opere nu stia(u) ca luna defapt nu emite lumina sau ca stelele nu sunt nici pe departe facute pentru a lumina pamantul (de vreme ce miliarde dintre ele nici macar nu sunt vizibile pentru noi - dar sa nu intram in amanunte).

Intrebarea mea este: de ce nu a transmis corect datele dumnezeul creator celor carora le insufla cuvantul sau pentru ca e logic ca autorii stateau foarte prost cu cosmologia?
Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.
— Stephen Roberts

Offline Altior

• Senior
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #29 : Septembrie 29, 2008, 09:04:47 pm »
Intrebarea mea este: de ce nu a transmis corect datele dumnezeul creator celor carora le insufla cuvantul sau pentru ca e logic ca autorii stateau foarte prost cu cosmologia?

Răspunsul este simplu: pentru că Dumnezeu nu a transmis oamenilor nici în Biblie, nici prin alte mijloace pe care le-a folosit decât lucruri necesare salvării lor. Adevărurile ştiinţei (pe care omul e foarte departe de a le cunoaşte) NU sunt necesare salvării. Ba, uneori, dimpotrivă.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro