Autor Subiect: Oastea Domnului, Biserică ?  (Citit de 2026 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
Oastea Domnului, Biserică ?
« : August 26, 2007, 07:20:20 pm »
Cred că este o confuzie pe undeva: Oastea Domnului nu este nici biserică, nici netradiţională. Este parte a Bisericii Ortodoxe Române.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Răspuns: Oastea Domnului, Biserică ?
« Răspuns #1 : August 27, 2007, 02:21:49 pm »
Din ce am citit stiu ca fondatorul a fost preotul Iosif Trifa si ca Oastea Domnului este o miscare controversată, acceptata si sustinuta de unii oameni ai Bisericii Ortodoxe (episcopi, preoti, laici), în timp ce altii sunt împotriva ei.Stiu o bisericuta a Oastei Domnului la 2 strazi de blocul meu care pare neoprotestanta, de fapt chiar asta este motivul pentru care multi ortodoxi nu considera Oastea ca facand parte din Biserica Ortodoxa. Pt mine personal cu conteaza, pt eu ii consider frati pe toti cei care sunt pocaiti in biserica lor si credinta lor e in Sfanta Treime. 
Nu te teme, crede numai!

Offline Altior

• Senior
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #2 : August 27, 2007, 06:24:06 pm »
Într-adevăr, fondatorul acestei mişcări religioase a fost preotul Iosif Trifa. Acesta a fost şi a rămas creştin ortodox. Bisericile au tot felul de organizaţii. Oastea Domnului e o organizaţie care îi grupează pe ortodocşii (cu precădere tineri) care cred că este necesară o viaţă de credinţă mai intensă decât cea "de bază" din Biserica Ortodoxă. În afară de liturghiile duminicale de la biserică ei se mai întâlnesc în cursul săptămânii în case de rugăciune unde se roagă şi aduc laude şi cântări Domnului. Ei se consideră ostaşi ai lui Dumnezeu (de unde şi numele mişcării). În perioada comunistă, mişcarea a fost interzisă, fiind considerată un pericol pentru regimul ateu datorită zelului şi disciplinei fiilor şi fiicelor ei. Colaborând în mod trist cu regimul ateu, conducătorii Bisericii Ortodoxe au dat o decizie sinodală de desfiinţare a ei. După fenomenele din decembrie 1989, mişcarea (care a subzistat admirabil "în catacombe") a fost repusă în drepturi prin decizia cu numărul 1 a Sinodului BOR. Şi în prezent mai există preoţi cărora Oastea Domnului nu le convine, din motive cel mai adesea de comoditate. Aceştia s-au învăţat să lucreze o zi pe săptămână: duminica. Cererea unor oameni de a se ruga şi în alte zile le strică somnul dulce din timpul săptămânii, deoarece, în virtutea funcţiei pastorale, teoretic preotul trebuie să fie acolo unde se adună credincioşii. Pentru unii, un meci la televizor e mai interesant.
În concluzie, a spune că membrii Oastei Domnului nu sunt ortodocşi e ca şi când ai spune că franciscanii nu sunt catolici. Măcar franciscanii au structuri proprii de conducere, fapt care le conferă autonomie; Oastea Domnului nici atâta nu are, este organizată "pe orizontală", neavând o ierarhie proprie.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
« Răspuns #3 : August 28, 2007, 01:48:32 pm »
Chiar daca n-am pus Oastea Domnului intr-o categorie potrivita in forum, partea buna sunt aceste discutii din care pot invata si alte persoane.. Am gasit un material pe un site, nu stiu daca merita citit dar sunt un om deschis si pun link-ul.. http://www.odaia.go.ro/oastea.html

Nu te teme, crede numai!

Offline Bairstow

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #4 : August 14, 2008, 03:45:15 pm »
Eu cred ca aceasta miscare nu are nici o legatura cu BOR.Daca avea s-ar ruga la icoane ca un exemplu.

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #5 : August 15, 2008, 11:16:28 am »

Ostasii sunt in legatura stransa cu BOR pentru ca ei frecventeaza BOR , dar se aduna si separat cu acordul preotului .  Preotul face si slujbele la cununii , inmormantari si cu alte ocazii , dar iau cuvantul si ei .

Mai este o alta categorie de Oastea Domnului , care au locasul lor , este serviciul religios ca la neoprotestanti  , dar nu stiu ce legaturi au cu BOR

Offline Altior

• Senior
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #6 : Martie 02, 2009, 02:32:45 am »
Situl Oastei Domnului:
http://www.oasteadomnului.ro/

Au si forum acolo.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline gmihaelag

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #7 : Martie 28, 2010, 04:04:17 pm »
Într-adevăr, fondatorul acestei mişcări religioase a fost preotul Iosif Trifa. Acesta a fost şi a rămas creştin ortodox. Bisericile au tot felul de organizaţii. Oastea Domnului e o organizaţie care îi grupează pe ortodocşii (cu precădere tineri) care cred că este necesară o viaţă de credinţă mai intensă decât cea "de bază" din Biserica Ortodoxă. În afară de liturghiile duminicale de la biserică ei se mai întâlnesc în cursul săptămânii în case de rugăciune unde se roagă şi aduc laude şi cântări Domnului. Ei se consideră ostaşi ai lui Dumnezeu (de unde şi numele mişcării). În perioada comunistă, mişcarea a fost interzisă, fiind considerată un pericol pentru regimul ateu datorită zelului şi disciplinei fiilor şi fiicelor ei. Colaborând în mod trist cu regimul ateu, conducătorii Bisericii Ortodoxe au dat o decizie sinodală de desfiinţare a ei. După fenomenele din decembrie 1989, mişcarea (care a subzistat admirabil "în catacombe") a fost repusă în drepturi prin decizia cu numărul 1 a Sinodului BOR. Şi în prezent mai există preoţi cărora Oastea Domnului nu le convine, din motive cel mai adesea de comoditate. Aceştia s-au învăţat să lucreze o zi pe săptămână: duminica. Cererea unor oameni de a se ruga şi în alte zile le strică somnul dulce din timpul săptămânii, deoarece, în virtutea funcţiei pastorale, teoretic preotul trebuie să fie acolo unde se adună credincioşii. Pentru unii, un meci la televizor e mai interesant.
În concluzie, a spune că membrii Oastei Domnului nu sunt ortodocşi e ca şi când ai spune că franciscanii nu sunt catolici. Măcar franciscanii au structuri proprii de conducere, fapt care le conferă autonomie; Oastea Domnului nici atâta nu are, este organizată "pe orizontală", neavând o ierarhie proprie.

De unde sti tu cat muncesc preotii pe saptamana????