Si cum anume este ?
Ioan 16:13 Cînd va veni Mîngîietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi dela El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va DESCOPERI lucrurile viitoare.
Ioan 16:14 El Mă va proslăvi, pentrucă va lua din ce este al Meu, şi vă va DESCOPERI.
Deci cuvantul este descoperire.
2 Petru 1:21 Căci nici o proorocie n-a fost adusă prin voia omului; ci oamenii au vorbit dela Dumnezeu, MANATI DE DUHUL SFANT.
Atunci se schimba lucrurile.
1 cuvantul nu se poate primi decat prin descoperire
2 nu se poate transmite decat prin descoperire
3 nimeni nu poate intelege decat daca primeste intelesul de la Duhul Sfant.
2 Corinteni 5:17 Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.
Ce este de facut :
Iacov 1:5 Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară dela Dumnezeu, care dă tuturor cu mînă largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.
Iacov 1:6 Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentrucă cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării, turburat şi împins de vînt încoace şi încolo.
Dar ca sa nu , atunci urmeaza invataturi ca acestea ; cred dca e vorba de, sau se refera la , sau ,eu inteleg ca, etc ..Si cuvantul in acesti invatatori se rezuma la invataturi omenesti si firesti nu duhovnicesti.
1 Corinteni 2:13 Şi vorbim despre ele nu cu vorbiri învăţate dela înţelepciunea omenească, ci cu VORBIRI INVATATE DE LA DUHUL SFANT, întrebuinţînd o vorbire duhovnicească pentru lucrurile duhovniceşti.
Acum ce invata religiosi ?
-ca sant nesiguri pe mantuire
- ca mantuirea nu se poate pierde
- ca este predestinare ori liber arbitru cu toate ca alterneaza in scriptura dar numai cel inteleptit de Duhul Sfant poate sti unde si cum se aplica.
De ce ?
Fiindca n-au fost trimisi de Dumnezeu si vorbesc de la sine puteree iar trimiterea lor ese a oamenilor (religiei lor)
Ca sa se implineasca scriptura fata de acesti religiosi:
2:34 Pînă şi pe poalele hainei tale se află sîngele sărmanilor nevinovaţi, pe cari nu i-ai prins făcînd nicio spargere.
2:35 Şi cu toate acestea, tu zici: Da, sînt nevinovat! Să se întoarcă acum mînia Lui dela mine! Iată, Mă voi certa cu tine, pentrucă zici: N-am păcătuit!
Ieremia 23:21 Eu n-am trimes pe proorocii aceştia, şi totuş ei au alergat; nu le-am vorbit, şi totuş au proorocit.