Autor Subiect: Limitele intr-o relatie  (Citit de 1158 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 21
Limitele intr-o relatie
« : August 12, 2008, 08:14:52 pm »
Care sunt limitele intr-o relatie dintre un baiat si o fata inainte de casatorie?
Ce este permis /ce nu este permis?
I am busy like a bee.

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
Răspuns: Limitele intr-o relatie
« Răspuns #1 : August 15, 2008, 11:01:15 am »

O limita exacta nu cred ca se poate trasa , dar depinde de constiinta fiecaruia
Din punct de vedere sexual - e clar ca nu e permis , numai ca depinde ce inseamna aceasta pentru tine - e bine sa nu cazi in extreme .

Offline Busy Bee

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 21
« Răspuns #2 : August 15, 2008, 05:08:10 pm »
Deci Rol , tu mergi pe principiul incredintarii?
Logic ca nu se poate trasa o limita exacta . Fiecare are principiile lui, propriul mod de a percepe viata si de a o trai.
De aceea nu va cer opinii generale ci proprii. Cum considerati fiecare?
Sunt unii care se limiteaza doar la a nu intretine relatii sexuale.
Altii sunt de parere ca sarutul nu este permis deoarece declanseaza sentimente puternice de atractie si astfel predispunerea la "cadere" e mult mai mare.
Voi ce credeti?
I am busy like a bee.

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #3 : August 16, 2008, 10:52:50 pm »
Sarutul nu vad de ce sa nu fie permis. Predispune ce e drept la relatii sexuale, dar asta mai ales in cazul celor care au oricum o incliatie concupiscenta. Daca am creierul orientat mereu spre sex, ori de cate ori aud cuvantul "castravete" ma gandesc la organul sexual, altfel ma gandesc la o leguma pentru salate. In primul caz, e o problema in capul meu, nu castravetele e de vina, deci nu trebuie interzis.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline Bebetucu

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 1
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : Noiembrie 24, 2008, 04:25:26 am »
Parerea mea este ca intr-o relatie deja sunt stabilite niste "limite morale" de la inceput. Chiar daca acestea nu sunt neaparat spuse de unul dintre parteneri sau impuse. Mai ales intr-o relatie crestina. Ideea e ca nu trebuie sa te ascunzi de cei din jur [fratii din biserica] atunci cand esti cu persoana iubita doar cu gandul ca "m-a vazut...am pus-o". Din cate stiu eu si ei au trecut prin aceleasi "faze" ale relatiilor. Chiar daca ispita este mai mare in zilele noastre, limitele bunului simt si frica de Dumnezeu ar trebui sa fie la aceeasi intensitate. Sunt de acord de asemenea ca saruturile si atingerile starnesc hormonii din noi, dar asta nu inseamna ca nu poti sa-ti faci partenerul sa se simta bine.

Offline polooradea

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 11
    • Adresa de email
« Răspuns #5 : Ianuarie 22, 2010, 03:28:17 pm »
limitile ti le pui tu singur. cu cat vor fi mai mari cu atat ispita va fi mai mica. personal nu doresc sa imi sarut sotia pana la casatorie. daca vei citi in Biblie vei vedea ca evreii nu aveau relatii inainte de casatorie, doar se intalneau de cele mai multe ori fiind cineva in preajma.