Biserica spune ca poate omul sa intervina cind vrea si cum vrea.
Dumnezeu spune ca nu poate omul sa intervina fara sa se arda de acea atentioneaza:
Psalmi 55:22 Încredinţează-ţi soarta în mîna Domnului, şi El TE VA SPRIJINI.El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. (CURAT, CURATAT IN GINDIRE SI POFTE)
Evrei 2:13 Şi iarăş: Îmi voi pune încrederea în El. Şi în alt loc: Iată-Mă, Eu şi copiii, pe cari Mi i-a dat Dumnezeu!
Si spirituali si trupesti.
Ezechiel 33:31 Şi vin cu grămada la tine, stau înaintea ta ca popor al meu, ascultă cuvintele tale, dar nu le împlinesc, căci cu gura vorbesc dulce de tot, dar cu inima umblă tot după poftele lor.
Psalmi 127:3 Iată, fiii sînt o moştenire dela Domnul,rodul pîntecelui este o răsplată dată de El.
DAR RELIGIOSI STIU MAI BINE decat Domnul care poate sa binecuvinteze poporul sau ca aici :
Geneza 26:4 Îţi voi înmulţi sămînţa, CA STELELE CERULUI ; voi da seminţei tale toate ţinuturile acestea; şi toate neamurile pămîntului vor fi binecuvîntate în sămînţa ta, ca răsplată
Ce sa faci, ca invatatori stiu mai bine si duc poporul in minciuna ca sa nu se implineasca binecuvantarea ?
48:17 Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Sfîntul lui Israel: Eu, Domnul, Dumnezeul tău, te învăţ ce este de folos, şi te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi!
48:18 O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rîu, şi fericirea ta ca valurile mării.
48:19 Sămînţa ta ar fi fost ca nisipul, şi roadele pîntecelui tău ca boabele de nisip; numele tău n-ar fi fost şters şi nimicit înaintea Mea.
Proverbe 10:22 Binecuvîntarea Domnului îmbogăţeşte,şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz.