Autor Subiect: Botezul administrat copiilor, greseala sau ceva normal?  (Citit de 435 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

marian

• Vizitator
Botezul administrat copiilor, greseala sau ceva normal?
« : Martie 14, 2009, 02:55:41 pm »
Stiu ca in general confesiunile neo-protestante inteleg botezul putin diferit. De asemena stiu ca este administrat la o varsta adulta netinand cont ca acea persoana a fost botezata intr-o alata biserica. Doresc sa stiu care este explicatia acestui fapt. De ce nu este recunoscut botezul primit intr-o alta biserica (cum ar fi cea Catolica, ortodoxa)?
Sau poate vorbim doar despre o inserare in comunitatea crestina.
Dovezi ca botezul era administrat si in perioada imediat urmatoare apostolilor (incepand cu anul 100) Iustin primul filosof crestin si mare apologet in scrierea sa "Le Apologie" ( cartea pe care eu o am este editia italiana) vorbete desprea aceasta ba mai mult chiar si scriptura vorbeste atunci cand povesteste in faptele apostolilor despre convertirea centurionului Corneliu si spunae ca odata cu el s-a botezat toata casa lui (si cu siguranta avea si copii mici). de altfel si Hipolit din Roma vorbeste despre botezul administrat copiilor.
???
  ??? ??? ???

Offline mircea07

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Botezul administrat copiilor, greseala sau ceva normal?
« Răspuns #1 : Iulie 05, 2011, 06:43:21 am »
 Daca este sa ne referim la ce spune Sfanta Scriptura cu privire la acest subiect, putem afirma ca ea sustine doar botezul la o varsta matura.
Iata ce s se spune in cartea Marcu 16.16: "oricine va crede si se va boteza va fi mantuit".
trebuie sa ai o anumita varsta sa crezi ....un prunc nu indeplineste aceasta conditie.
Cand e vorba de botezul in familia acelui centurion trebuie sa tinem cont si de contextul mai larg al Bibliei in aprivinta conditiilor de botez. In nici un caz nu era vorba si de botezarea copiilor.

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #2 : Iulie 23, 2011, 12:25:51 pm »
Daca este sa ne referim la ce spune Sfanta Scriptura cu privire la acest subiect, putem afirma ca ea sustine doar botezul la o varsta matura.
Iata ce s se spune in cartea Marcu 16.16: "oricine va crede si se va boteza va fi mantuit".
trebuie sa ai o anumita varsta sa crezi ....un prunc nu indeplineste aceasta conditie.

Deci, copiii nu se pot mântui, deoarece nefiind la vârstă matură nu pot îndeplini condiţia credinţei ca să se mântuiască.
Ce trist !
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline iulia

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #3 : August 03, 2011, 09:13:42 am »
buna. Altior copii pot fi mantuiti. Citeste 1Corinteni7: 14, 15

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : August 13, 2011, 12:07:45 am »
1 Cor 7:14 ?

Zice aşa: "Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voştri ar fi necuraţi, dar acum ei sunt sfinţi."

Deci, unii copii sunt sfinţi. Asta înseamnă că se mântuiesc, nu ? Dar cum se mântuiesc ei, dacă nu au credinţă ?

Pe urmă, mai e o întrebare: înţeleg că sunt două feluri de copii: necuraţi şi sfinţi. Deosebirea vine de la părinţii lor. Prin urmare, copiii părinţilor necredincioşi nu se mântuiesc, pe când copiii părinţilor credincioşi se mântuiesc, sau cum ?
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro