Poate pentru ca Dumnezeu este dragoste (1Ioan 4:
.
Am gasit 44 de versete in care sunt scrie amandoau cuvintele - si Dimnezeu si dragoste. In cele mai multe este scris de dragostea lui Dumnezeu. In alte versete suntem indemnati si noi la dragoste.
Cred ca nadejdea si credinta sunt sau ar trebuie sa fie caracteristici ale noastre - omenesti.
Alte motive?
Bine, bine...Dumnezeu intradevar este Dragoste. Nici nu se poate contesta acest lucru. Insa ideea era in felul urmator. Eu am citat acel verset cum ca "...
acum raman acestea trei : Credinta, Nadejdea si Dragostea...", dintr-un context care face referire directa la om si versetele sunt valabile doar in dreptul omului si anume :
- intreg contextul de la
1 Corinteni cap. 13, descrie ceea ce defineste Dragostea, insa toate acele caracteristici descrise acolo fac referire si sunt valabile pentru a atinge o fire duhovniceasca, un etalon prin care trebuie sa se regaseasca crestinul, pentru a ajunge sa poarte caracteristicile lui Dumnezeu, INSA cu mentiune ca Dumnezeu nu are nevoie de acele caracteristici ale Dragostei ci OMUL are nevoie de ele atata timp cat traieste pe acest pamant.
Vrei sa spui ca omul nu are nevoie de caracteristicile Dragostei cid oar cale credintei si ale nadejdii. Versetul spune foarte clar in prima parte cum ca “ACUM” nu raman decat acestea trei : Credinta, nadejdea si Dragostea…deci se poate observa ca aici nu se face nici o diferenta intre cele trei, omului fiindui necesare toate trei pentru a ajunge spre mantuire. Doar in partea a doua a versetului se face diferentierea cum ca Dragostea este mai mare decat credinta si nadejdea, dar nu reiese ca omul ar avea nevoie doar de credinta si nadejde ci de toate trei. Intrebarea era : “De ce se specifica ca Dragostea este mai mare ecat Credinta si Nadejdea “ si nu pe cine defineste Dragostea !!!