Autor Subiect: Ecumenismul???  (Citit de 314 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline marian

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 49
Ecumenismul???
« : Mai 24, 2009, 10:33:01 am »
Care este parerea voastra despre  Ecumenism?
Este ceva util? sau cum afirma unii, o erezie a secolului?
Astept parerile voastre!
" Credinta inseamna a crede Cuvantul si a actiona in baza lui, indiferent de ceea ce simt..."
                J. MacDonald

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
Răspuns: Ecumenismul???
« Răspuns #1 : Mai 28, 2009, 09:44:23 pm »
Daca prin "ecumenism" intelegem ceea ce Biserica a inteles dintoteauna prin asta, si anume o miscare de apropiere a tuturor celor care isi zic crestini, pentru ca sa se implineasca dorinta Mantuitorului nostru de a fi "o turma si un pastor", atunci ecumenismul este nu numai util, ci e neaparat necesar ca oricare dintre noi sa faca tot ceea ce poate in aceasta directie.

Daca, dimpotriva, in spatele termenului de "ecumenism" se ascunde o conceptie usurica de tip "nu conteaza in ce crezi, conteaza sa crezi si tu in ceva", atunci vorbim de o erezie care combina, in plan teologic, irenismul si modernismul, iar in plan filozofic liberalismul si relativismul doctrinar.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline marian

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 49
« Răspuns #2 : Mai 29, 2009, 12:53:00 pm »
Sigur! Ecumenismul asa cum il intelege biserica catolica, si nu irenism sau altele.
" Credinta inseamna a crede Cuvantul si a actiona in baza lui, indiferent de ceea ce simt..."
                J. MacDonald

Offline husand

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 15
    • Adresa de email
« Răspuns #3 : Mai 13, 2010, 09:35:32 pm »
Nu are nici o semnificatie o alta adunare (ecumenizare) decat cea cu Hristos dupa cum scrie:

1 Corinteni 5:4  În Numele Domnului Isus, voi şi duhul meu, fiind adunaţi la olaltă, prin puterea Domnului nostru Isus, 

Daca cineva se aduna sub alte interese decat slava numelui sau spune clar :

Maleahi 2:2  Dacă nu veţi asculta, dacă nu vă veţi pune inima ca să daţi slavă numelui Meu, zice Domnul oştirilor, voi arunca în voi blestemul, şi voi blestema binecuvîntările voastre; da, le-am şi blestemat, pentrucă n-aveţi pe inimă porunca Mea. 

Osea 7:12
7:10   Măcar că mîndria lui Israel mărturiseşte împotriva lui, tot nu se întorc la Domnul, Dumnezeul lor, şi tot nu-L caută, cu toate aceste pedepse!

7:11   Ci Efraim a ajuns ca o turturică proastă, fără pricepere; ei cheamă Egiptul, şi aleargă în Asiria.

7:12   Dar ori de cîteori se duc, Îmi voi întinde laţul peste ei, îi voi doborî ca pe păsările cerului; şi-i voi pedepsi cum le-am spus în adunarea lor

Iar Israel santem noi.

Offline pamant

• Senior
  • Mesaje postate: 50
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : August 02, 2010, 11:43:52 pm »
În ultimii două mii de ani Roma şi-a exercitat puterea prin toate metodele posibile. Mai întîi în chip politico-păgîn, apoi în chip politico-păgîno- creştin . Fie de către împăraţi, fie, mai tîrziu, de către papi - întotdeauna s-a urmărit extinderea, întărirea şi restabilirea graniţelor acestei împărăţii. Aceasta se realizează cu toate mijloacele posibile. Toate celelalte împărăţii, pînă la „ imperiul britanic” , s-au destrămat şi au trebuit să se încadreze în dezvoltarea generală. Şi împărăţia sovietică a căzut, iar blocul răsăritean este reorganizat pentru ca această unică „ împărăţie mondială” să ia fiinţă. Această desfăşurare este socotită de către biserică o biruinţă contra comunismului, aşa cum s-a proclamat la Sinodul European de la Roma, în noiembrie/decembrie 1991. Decăderea bruscă a comunismului înseamnă progresul catolicismului mondial.

În această Împărăţie Romană mondială s-a proclamat, începînd cu sec. al IV-lea d. Hr., crezul trinitar romano-catolic ca singurul crez valabil. Împăraţii, papii, regenţii şi toţi cei care aveau influenţă s-au simţit datori să sprijine acest ţel cu toată puterea. Cei care s-au adresat singurului Dumnezeu adevărat, cum, spre exemplu, au fost iudeii şi credincioşii de alte convingeri, au fost prigoniţi fără scrupule. Scopul a scuzat întotdeauna mijloacele. Au existat cruciade şi multe aşa-zise „ războaie drepte şi sfinte” , pentru că biserica „ sfîntă şi dreaptă” stătea în spate.

Astăzi nu există nici o posibilitate de a se prezenta ceea ce s-a comis cu adevărat. Cel care priveşte picturile care redau sculele de tortură folosite de inchiziţia „ sfîntă” , i se face rău. Intoleranţa faţă de credincioşii de altă credinţă şi fanatismul religios orb, care au produs atîta ură, au depăşit orice măsură. Cercetătorii au încercat cu multă reţinere să aducă lumină în această perioadă întunecată. Nu se poate spune îndeajuns de răspicat că toate aceste atrocităţi săvîşite au fost justificate pe baza poziţiei nebiblice, conform căreia în această Împărăţie Romană trebuie să fie valabilă o singură credinţă, şi anume aceea care este reprezentată prin biserica romană.

Papii şi împăraţii îşi împărţeau puterea. Astăzi am numi aceasta „ joint-venture” sau „ power-sharing” . Ei au domnit parţial în împărăţia lor cu o brutalitate de nedescris. Această aşa-zisă „ Împărăţie Romană sfîntă” nu este de fapt sfîntă, aceasta nu este Împărăţia lui Dumnezeu. Împărăţia aceasta, prin denumirea ei, este prezentată, intenţionat sau din neştiinţă, în mod fals. Nici un apostol sau vreun bărbat chemat de Dumnezeu nu s-au amestecat vreodată în politică, nici nu au deţinut putere lumească. Slujitorii adevăraţi ai lui Dumnezeu au vestit în toate timpurile Împărăţia lui Dumnezeu şi au lăsat politica pe seama politicienilor. Împărăţia Romană mondială, compusă din puterea politică, economică şi religioasă, se ridică acum din nou înaintea noastră şi se extinde. O Europă unită a fost visul dintotdeauna al papilor, dar în profeţia din timpul sfîrşitului ea joacă cel mai mare rol.
Nimeni nu poate zice ca <Isus este Domnul(Yahweh)> decat prin Duhul Sfant ! 1 Corint 12;3.