Autor Subiect: relatia dintre o fata penticostala si baiat ortodox  (Citit de 972 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danablonda

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Adresa de email
relatia dintre o fata penticostala si baiat ortodox
« : Iulie 13, 2010, 08:23:12 pm »
am si eu o intrebare sper sa imi raspunda cineva,eu sunt cu un baiat ortodox si a fost vb d casatorie...insa a intervenit problema religiei,el nu trece la crestini eu nu trec la ortodoxi.as vrea sa stiu care sunt urmariile cand iti schimbi relgia,ineanteles dupa biblblie,stiu ca nu e bine si familia mea e penticostala insa nu vreau sa ii intreb p ei,va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Răspuns: relatia dintre o fata penticostala si baiat ortodox
« Răspuns #1 : Iulie 13, 2010, 09:03:51 pm »
Dana, daca nu doresti sa vorbesti cu parintii tai despre o decizie atat de importanta, care iti va marca intreaga viata, inseamna cu oricum nu te intereseaza parerea lor sau invatatura bisericii din care faci parte. Prin urmare, mesajul tau pe un forum nu isi are rostul. Aici oricine te poate sfatui dupa parerea proprie: "Da, fato, marita-te!"; "Vai, dar e pacat!" etc... Tu asculti de sfaturi primite pe net?
Pai ce sa se intample, pierzi statutul de membru al Bisericii Penticostale, ti se face o slujba in Biserica Ortodoxa si apoi te cununa in Biserica Ortodoxa. Schimbarea cultului nu este problema esentiala, ci starea sufletului tau dupa aceasta schimbare are cea mai mare importanta. Sufletul are nevoie de hrana pentru a trai si a se dezvolta, la fel ca si trupul. Realitatea ne arata ca majoritatea persoanelor plecate dintr-o biserica evanghelica, urmandu-si marea dragoste, au pierdut legatura cu biserica din care au plecat si n-au mai mers nici la biserica in care s-au casatorit. Si ma refer la mersul la biserica duminica de duminica, nu de cateva ori pe an... Si intre biserica la care mergi, si biserica in care te gandesti sa te casatoresti, este o prapastie uriasa la nivelul credintei... una crede numai in Biblie... alta pune mare baza pe Sfanta Traditie...
Personal, nu imi permit sa-ti dau niciun sfat... imi permit totusi sa-ti spun ca trebuie neaparat sa vorbesti cu parintii tai, cu prietenul tau si cu parintii lui. Casatoria este pe viata, si decizia finala se i-a dupa mult timp de stat pe genunchi, in rugaciune.

2 Corinteni 6:14 Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi...
1 Corinteni 7:39 ...să se mărite cu cine vrea; numai în Domnul.  
Nu te teme, crede numai!

Offline danablonda

• Nou pe forum
  • *
    • Adresa de email
« Răspuns #2 : Iulie 13, 2010, 09:59:59 pm »
nu vb cu ei nu pt ca nu tin cont de parerea lor dar nu vreau sa se supere pt ceva de ce nu sunt sigura,de invataurile bisericii tin cont tocmai de asta am si intrebat,daca nu tineam cont si nu ma interesa atunci nu as fi scris nimic aici,totusi aveam nevoie de un ajutor,si am scris aici pt ca eu stiam ca un crestin da sfaturi cand cineva are nevoie de ele sau incearca sa il lamureasca cat d putin.oricum multumesc de raspuns

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #3 : Iulie 13, 2010, 10:34:57 pm »
Dana, nu ti-am scris un mesaj de lamurire, nu stiu cine ar putea sa-ti schimbe deciziile, decat tu singura. Ce ar fi trebuit sa-ti spun? "Nicio problema, casatoreste-te cu el" sau "Nu e bine, rupe relatia!" ... Cred ca mesajul meu e destul de clar, si sunt convins ca l-ai inteles. Acum am inteles si eu cum e situatia, adica nu esti sigura... Daca nu esti sigura, roaga-te! Iar daca te hotarasti sa continui relatia, vorbeste cu parintii tai.
Daca mesajul meu a fost nepotrivit si te-a suparat, te rog sa ma ierti.

Domnul sa te ajute!  
Nu te teme, crede numai!

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #4 : Iulie 14, 2010, 12:28:18 am »
Întrebările importante pe care trebuie să vi le puneţi acestea sunt:
-îl iubiţi ? Vă iubeşte ? Iubirea e baza căsătoriei: ea este o condiţie necesară (dar nu suficientă) pentru o căsătorie reuşită.
-are credinţă ? Nu uitaţi că o căsătorie este un "menaj în trei": cei doi soţi şi Cristos în mijlocul lor. Din câte
înţeleg, ceea ce contează la baptişti este credinţa, şi nu din ce biserică face parte cineva. Baptiştii pun adesea întrebarea: "există un rai al baptiştilor şi un rai al ortodocşilor ?" cu varianta: "întreabă Dumnezeu pe cineva dacă e baptist sau ortodox ?". Bun, dacă nu întreabă, înseamnă că nu contează. Este, deci, irelevant dacă prietenul dv e baptist sau ortodox. Este timpul a se trece de la această teorie atât de frumos prezentată altora, la practicarea ei.
-sunteţi pregătiţi pentru a fi o familie ? Are el abilităţile necesare pentru a fi cap de familie ? Este hotărât şi este capabil să întreţină o familie şi să se sacrifice pentru ea ? Dar dv ? Sunteţi gata să aveţi copii şi să-i creşteţi în Cristos ?

Dacă răspunsurile la întrebările de mai sus sunt "Da"-uri, atunci e foarte bine să faceţi pasul următor. Dacă sunt "nu-uri", înseamnă că nu e bine. Iar dacă sunt "nu ştiu"-uri, atunci luaţi-vă tot timpul necesar.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline danablonda

• Nou pe forum
  • *
    • Adresa de email
« Răspuns #5 : Iulie 14, 2010, 02:32:05 am »
Dana, nu ti-am scris un mesaj de lamurire, nu stiu cine ar putea sa-ti schimbe deciziile, decat tu singura. Ce ar fi trebuit sa-ti spun? "Nicio problema, casatoreste-te cu el" sau "Nu e bine, rupe relatia!" Cred ca mesajul meu e destul de clar, si sunt convins ca l-ai inteles. Acum am inteles si eu cum e situatia, adica nu esti sigura... Daca nu esti sigura, roaga-te! Iar daca te hotarasti sa continui relatia, vorbeste cu parintii tai.
Daca mesajul meu a fost nepotrivit si te-a suparat, te rog sa ma ierti.

Domnul sa te ajute!  

mesajul nu ma suparat numai faptul ca ai zis ca mesajul nu are ce cauta pe forum,asa am simtit k treb sa fac pt din cate stiu eu tot timpul la un om deal lui Dzeu gasesti liniste,cel putin eu asta simt knd vb cu cn care e crestin.si multumesc inca odata pt sfaturi

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #6 : Iulie 14, 2010, 11:39:53 am »
Dana, eu am gresit atunci cand am spus ca mesajul nu are ce cauta pe un forum. Uite, Altior considera ca este "irelevant dacă prietenul dv e baptist sau ortodox". Desi e catolic, Altior gandeste ca un penticostal despre baptisti. Nu-i asa?  :)

Rugaciune si multa rabdare, Dana, si Domnul iti va da un raspuns la momentul potrivit. Stiu ca e greu pt tine; esti o tanara indragostita.

Iti voi povesti pe scurt ceva asemanator, trait de mine in urma cu 3 si 4 ani. Am cunoscut doua fete care au dorit sa inceapa o relatie serioasa cu mine, una din ele m-a contactat chiar de pe acest forum. Amandoua erau tinere, frumoase, inteligente, si m-au tulburat serios. Ca si prietenul tau, fetele aveau credinta ortodoxa. Am ceva cu credinta ortodoxa? Desigur ca nu, si eu sunt nascut ortodox. Si aveam multe in comun cu aceste fete, am avut ce discuta ore intregi zile la rand. Si atunci? Am inceput sa ma departez usor de ele pt ca am realizat ca nu avem in comun un element esential pt o viata fericita: relatia personala cu Hristos. Ceea ce eu am "scos" afara din viata mea, considerand ca e pacat inaintea Domnului, pt ele era ceva normal si deloc gresit. O fata se considera credincioasa, dar isi batea joc de cei care se straduiesc sa traiasca cu pocainta inaintea Domnului. Avea tot timpul ceva de comentat cu privire la modul in care trebuie sa traim in fata Domnului. Cu mare greutate, am pus capat unei posibile relatii. Consider ca in casnicie cei doi trebuie sa "traga jugul" in aceeasi directie, si trebuie sa aiba valori spirituale comune.
Nu te teme, crede numai!

Offline danablonda

• Nou pe forum
  • *
    • Adresa de email
« Răspuns #7 : Iulie 14, 2010, 02:56:55 pm »
tocmai azi am pus punct relatiei,knd vb de casatorie vb automat si de copii,inca un subiect cam greu de multumit pt ambele parti,a gasit solutia(care era cat de cat avantajoasa pt amandoi)...sa facem doar cununia si fiecare sa isi pastreze religia...dar cand se va naste un copil sa fie botezat la ortodoxi...asa ca am preferat sa pun capat(asta fiind ''regula''daca mai vroiam sa continuam)insa totusi ceva din sufletul meu nu ma lasa si eu am trait si traiesc in lume dar stiu ca o sa fiu copilul lui Dzeu intro zi si as vrea ca si copilul meu sa traiasca asa cum ii place lui Dzeu,m-am gandit si aseara si la c o sa fie dupa casatorie...cat de diferit vede un ortodox viata si un penticostal...cred ca s-ar fi plictisit de viata pe care treb sa o duca o fata penticostala sau poate mar fi tras in jos de sau poate cu timpul ar fi fost o piedica intre mine si Dzeu.Ma doare putin dar daca Dzeu a vrut asta stie El care sunt motivele.iti multumesc pt sfaturi

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #8 : Iulie 14, 2010, 04:44:54 pm »
Dana, nu comentez decizia ta. Inca din primul meu mesaj catre tine, ti-am spus ca nu imi permit sa dau niciun sfat in problema aceasta. Relatiile de prietenie au la mijloc sentimente puternice de iubire si asta le face extrem de complicate, si numai persoanele in cauza pot lua o decizie.

Domnul sa fie cu tine!
Nu te teme, crede numai!