Nimeni nu -L poate alege pe Dumnezeu !
El este suveran in tot si toate ,EL face chemarea si alegerea .Restul e poezie religioasa .
Nu voi M-aţi ales pe Mine; ci Eu v-am ales pe voi.Ioan 15;16
El cunoaste sfarsitul inaintea inceputului .El nu -si alege pierzatori sau tradatori ,EL are doar biruitori .
Faptele apostolilor 13:48
Neamurile se bucurau când au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvântul Domnului. Şi toţi cei ce erau predestinati să capete viaţa veşnică, au crezut.
Dupa caderea din Eden ,omul are dreptul sa aleaga intre Adevar si Religie .Vointa libera este o stare a pacatului .Omul nascut in starea pacatoasa nu are de ales,ca fiind in afara binelui .De ce este el in acesta stare ?El ar trebuii sa nu aiba vointa ,nici alegere de facut ;el ar trebui sa asculte si sa se bucure de pace si binecuvantare.Omul dupa propria vointa alege intotdeauna raul .Vointa omului si liberul arbitru l-a adus pe om in starea de pacat .Nu exista initiativa pozitiva din partea omului ,orice actiune trebuie sa o faca Hristos prin Duhul .In clipa in care accept liberul arbitru ,accept serviciul evlavios al Diavolului implicit a Religiei ,care este de fapt un inlocuitor al Adevarului ,este o interpretare subiectiva a Cuvantului lui Dumnezeu .Nu exista independenta ptr om ;el trebuie sa fie supus total voii si alegerii lui Dumnezeu .
„ Ales de Dumnezeu ” înseamnă înainte de toate: a fi hotărît şi sfinţit pentru o slujbă sau pentru o însărcinare. Alegerea este arătată în mod clar în cazul lui Avraam şi al poporului Israel: „ Dar tu, Israele, robul Meu, Iacove, pe care te-am ales, sămînţa lui Avraam, prietenul Meu, tu, pe care te-am luat de la marginile pămîntului, şi pe care te-am chemat dintr-o ţară depărtată, căruia ţi-am zis: ‘Tu eşti robul Meu, te aleg, şi nu te lepăd!’ nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare” (Isa. 41, 8-10).
Pentru o înţelegere mai bună, trebuie citate mai multe texte, pentru că chemarea şi alegerea se referă la două grupuri diferite de credincioşi. Aleşii sînt şi chemaţi, dar cei chemaţi nu sînt toţi aleşi. În pilda despre nunta cerească, Domnul nostru a spus în Mat. 22, 14: „ Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi. Aleşii formează, în fiecare epocă a Bisericii, gloata biruitorilor care moştenesc totul conform făgăduinţelor din cele şapte mesaje deschise din Apocalipsa cap. 2 şi 3. Cei chemaţi cred de fapt în Isus Hristos ca Răscumpărătorul lor personal, dar ei nu se lasă călăuziţi în tot adevărul şi de aceea nu se lasă aduşi în concordanţă deplină cu Cuvîntul lui Dumnezeu. Numele lor sînt scrise în cartea vieţii şi ei vor fi primiţi la judecata de apoi ” (Apoc. 20, 11-15).
În Apoc. 17 este vorba despre Mielul, care va lupta şi va birui, şi despre gloata biruitorilor, care au ajuns la ţinta cea mai înaltă, cărora li se potrivesc cele trei noţiuni „ chemat” , „ ales” şi „ credincios” : „ pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sînt cu El, de asemenea îi vor birui” (vers. 14).