Înlocuitorul de bună voie
Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, Galateni 3:13
Un vizitator, care se plimba intr-o zi într-un cimitir, obsevă pe un om, care era ocupat cu sădirea unor flori pe un mormânt.
Săditorul de flori fu intrebat:
• "Este fiul dumitale care e ingropat aici?"
• " Nu." Răspunse omul.
• " Este poate fratele dumitale sau vreo rudă a dumitale?"
• " Nu! Nu!"
După ce lăsase o scândurică pe care o tinuse în mâna, omul răspunse: "Ei bine, iti voi istorisi povestea acestui mormânt :
Când izbucni războiul, am fost chemat si eu la mobilizare. Eram sărac, aveam o sotie bolnavă si sapte copii. Cu toate acestea m-am văzut silit să-i părăsesc, deoarece nu aveam bani să plătesc un înlocuitor, asa cum mi-ar fi îngăduit pe atunci legea. Mă pregăteam deci de plecare, părăsind familia pentru a merge la război contra inamicului. În preziua plecării, veni la mine un tânăr, pe care-l cunosteam si îmi zise: “Dumneata ai o familie numeroasă, eu sunt singur. Voi pleca in locul dumitale". Si plecă in adevar în locul meu. Într-o luptă crâncenă fu rănit si fu adus la spital. După lungi suferinte muri si fu ingropat aici. De atunci doream arzător să văd mormântul său.În vederea acestui scop am economisit atâtia bani cât am putut si ieri am sosit. Abia astăzi am reusit să descopăr locul unde se odihneste."
În timp ce omul istorisea aceste lucruri ochii i se umplură de lacrimi. Lua scândurica pe care o lăsase jos si o infipse in pământ, la căpătâiul mormântului. Sub numele soldatului fură scrise si urmatoarele cuvinte :A murit pentru mine.
Este UNUL, despre care, ca si despre soldatul de mai sus, putem spune"A murit pentru mine!" Este vorba de Acela care si-a dat viata Sa pentru lumea intreagă, pentru noi, nu pe un câmp de bătaie, ci pe o cruce pe care a fost răstignit ca un răufăcător.
Nu pentru a ne scăpa de vreo inrolare la oaste ci pentru a ne scăpa de blestemul păcatului, de osânda vesnică.
Este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, despre care Scriptura zice ca a fost " străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, si prin rănile Lui Suntem tămăduiti" Isaia 53:5
Isus s-a dat de bunăvoie să moară ca inlocuitor pentru noi si aceasta înainte ca noi să ne fi exprimat dorinta. Isus a oferit si Dumnezeu a primit această înlocuire, si El, nevinovatul, Isus, a murit pentru păcătosi.
Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viata vesnică.
autor necunoscut