Autor Subiect: Inchinare prin cantare!  (Citit de 4334 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rami

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 10
Inchinare prin cantare!
« : Aprilie 03, 2006, 04:55:27 am »
In psalmi scirie in nenumarate randuri sa-l laudam pe Domnul cu tot felul de instrumente, dar o problema care a aparut mai nou (cel putin la noi in biserica) este cu ce fel de instumente sa-l laudam (fara a se considera ca ne asemanam cu lumea) stilul de lauda (e.g. ritmul chitarei, bataia tobe etc) si modul in care sa-l laudam (e.g. grup de lauda si inchinare, o persoana care incepe cantarile etc.)
Voi ce pareri aveti, sau cum se desfasoara aceasta lucrare in bisericile voastre?

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
  • Mesaje postate: 384
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #1 : Aprilie 03, 2006, 08:14:24 am »
Avem pian, chitara, (am vazut si tobe de vreo 2 ori  :D ), grup de lauda si inchinare, cor.....Mie, personal, imi place cum se desfasoara aceasta lucrare in biserica noastra.Imi place muzica aceasta mai moderna, dar imi place si cea veche.Important este sa evitam conflictele intre generatii si sa-L lasam pe Domnul sa-si faca lucrarea..
Nu te teme, crede numai!

Offline rami

• Nou pe forum
  • *
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #2 : Aprilie 05, 2006, 04:59:59 am »
In Biblie spune ca trebuie sa ne deosebim de lume, ma gandesc ca se poate aplica si la modul de lauda.

Pana unde putem patrund fara a intra deja in muzica lumeasca?

Nu stiu daca ati auzit de Hillsongs... este generatia veche si Hillsongs United (generatia noua). Diferenta intre cele doua sunt destul de mare (personal imi place mai multe generatia veche). In fine, Hillsongs United au cantari foarte frumose in ce priveste mesajul cantarii si chair si muzica (la unele), dar daca ii vezi in realitate cateodata ai spune ca esti la un concert de rock (n-am fost la un concert de rock vreodata dar am vazut afisuri pe strazile orasului  :D ).
Acum, credeti ca in bisericile voastre fratii ar acepta asa ceva??? Sau credeti ca in ceruri la sfarsitul veacului cu astfel de muzica il vom lauda pe Creatorul lumii??

Eu nu stiu. E topic in care inca nu am hotarii cu privire la limitele muzicii, dupa voia Domnului.....

Si noi avem chitara, tobe, pian, orga etc. dar avem si reguli nescrise care ne spun cat de tare se bate pe coarde sau cat de reped sa fie ritmul. La noi e intelegere intre tinerii si batrani, dar lumea se modernizeaza asa de repede iar ceea ce se acepta acum intre crestini cu 2,3 ani in urma nici nu se punea problema ca n-ar fi fost pacat.... Ma tot intreb, cand voi avea si eu la randul meu copii, imi va placea muzica la care ei asculta, sau imbracamintea lor etc. Parintii mei cateodata ma intreaba (mai ales cu CD-urile Hillsongs Unite) daca chair e potrivita...... ma gandesc, oare lucrurile pe care mereu le aceptam sunt bune sau nu?

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #3 : Aprilie 05, 2006, 03:34:25 pm »
Da, se cam exagereaza in modul de inchinare prin cantare.. Am si eu un film cu Hillsongs, parca sunt vedete pop.Pe de alta parte am fost impresionat de miile de tineri prezenti la concerte.Si eu am fost dezamagit de unele manifestari si chiar am avut multe discutii pe tema asta.Tinerii nostrii se iau prea mult dupa colegii lor necredinciosi desi ar trebui sa fie invers dar.. Ceea ce nu inteleg tinerii e ca cei din afara vor sa vada un exemplu in ei, din toate punctele de vedere.Stiu ce vorbesc pt ca asa am gandit si eu, doar de 4 ani merg la biserica..Cu toate astea, incerc sa-i inteleg si imi dau seama ca tinerii nu mai merg la biserica sau la un concert de muzica crestina, pentru a asculta o doina asa cum ascultau odinioara inaintasii nostrii. Nu stiu daca muzica crestina merge intr-o directie buna si din ceea ce stiu eu, fratii in varsta nu pot accepta aceste manifestari. Domnul sa ne ajute pe fiecare sa fim marturii si sa ne straduim sa facem ce este bine!
Nu te teme, crede numai!

Offline rami

• Nou pe forum
  • *
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #4 : Aprilie 06, 2006, 05:11:27 am »
Da asa e... fratele meu cel mare nu e pocaite si mereu spune cum sa mearga el la biserica caci diferenta intre el si majoritatea celor din biserica este ca el nu incearca sa se asunda de fata lumii, pe cand ei isi pun chemasa pocaintei pe fata dar in realitatea multi din ei sunt mai rai ca el.... in multe randuri ii dau dreptate.
Tinerii baptisti si penticostali romani din Australia se aduna o data pe an la Festivalul tineretului, e o atmosfera casuala si e stil Hillsongs, dar nu cum ai fii vazut in acea caseta (este cu mult mai still romanesc! :D ). Am fost doar anul acesta la festival si ce ma suparat mult a fost faptul ca dupa ce s-a terminat lauda si inchinarea si a inceput predica, din miile de tenirii care au fost prezenti, dor vreo suta sau doua au mai ramas...
Eu sunt penticostala, si profesorul meu de chitara nu de mult mi-ai spus ca-i place muzica penticosatlior. El nu e pocait si nu stiu daca vroia sa evidentieze ca nu e diferenta intre cea lumeasca si a crestiniilor, sau ca intradevar e buna.... cread ca avea parerea cea dintaii....

Offline florange

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 2
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #5 : Aprilie 14, 2006, 11:20:02 am »
intr-adevar biblia spune ca trebuie sa ne deosebim de lume,dar in primul rand eu cred ca se refera la gandirea lumii (vezi ioan 17 si romani 12:2).felul cum te inchini trebuie sa fie placut lui DUMNEZEU ,pt.ca Lui i Te inchini si nu unei comunitati de oameni.ganditiva cum va arata cerul cu atatea natiuni fie care cu cultura ei.eu nu cred ca poti sa spui ca o inchinare este sau nu autentica;suntem prea subiectivi ca fiinte:orice vedem trecem prin filtrele noastre(cultura laica,cultura religioasa,preferinte).tocmai de aceea Domnul Isus a spus despre inchinare ca trebuie facuta in DUH SI ADEVAR.atunci cand sunt indeplinite aceste conditii inchinarea ta este primita inaitea lui Dumnezeu.
muzica a fost si va fi o problema in biserici.

Offline rami

• Nou pe forum
  • *
Inchinare prin cantare!
« Răspuns #6 : Aprilie 19, 2006, 04:58:10 am »
Asa este, trebuie sa ne inchinam in Duh si Adevar!
Ai auzit de muzica de gen Grunge? E muzica satanista, inventata si folosita da satanisti iar daca o asculti te infiori caci se tipa si stiga intr-un mod foarte teribil (o marturisire a unui om care a mers in iad cand a descris tipetele de-acolo am asemanat-o cu muzica aceasta) .
Acum a aparut si muzica grunge crestina (chair daca intelesul cuvintelor se bat cap in cap) in fine, vrei sa spui daca eu Il laud pe Domnul in duh si adevar cu muzica aceasta el o primesti?? Nu prea cred ca ar putea fi inchinare din duh intr-o astfel de situatie.
Iar eu cred ca si in vorbire, si in imbracaminte, in comportare trebuie sa ne deosebim de lume. Gandire influenteaza aceste puncte...
Sunt deacord cu tine florange, caci cultura influenteaza gandirea noastra si ca in ceruri vor fi o multimie de oamenii din tari diferite care l-au laudat pe Domnul in flelul lor, dar daca ei isi pasreaza ce au primit de la parintii lor, oare romanii sa fie printre putinele tari care vrea sa se iei dupa cei din jurul lor?

Offline Danna

• Senior
  • Mesaje postate: 83
Răspuns: Inchinare prin cantare!
« Răspuns #7 : Martie 11, 2007, 01:45:37 pm »
"Trist si ratacit eram in lumea de pacat
 De salvare,de Isus,nimic eu n-am aflat
 Dar Isus m-a ridicat si m-a rascumparat
 El mi-a dat iertarea Sa si m-a salvat.

Dragostea Lui m-a ridicat
            Din valul de pacat si m-a salvat!"   

You must start to believe in Jesus Christ,the Son of God!

Offline Danna

• Senior
  • Mesaje postate: 83
« Răspuns #8 : Martie 12, 2007, 05:44:23 pm »
"O,Te privesc Isuse pe cruce rastignit
 In suferinti nespuse,de oameni chinuit.
           De rani Ti-e fruntea plina,si corpul tot Ti-e frant,
           Dar Tu n-ai nici o vina.Tu esti cu totul sfant."
You must start to believe in Jesus Christ,the Son of God!

Offline Gabriela

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Adresa de email
« Răspuns #9 : Martie 14, 2007, 04:33:38 pm »
In mintea mea (si nu am pretentia sa am dreptate) inchinare este acea stare, indusa sau nu de ceva anume, in care stai la picioarele Domnului, Il recunosti ca Fiinta suprema care dispune de viata ta, esti cu totul sincer cu El, te pui la dispozitia Lui, si te concentrezi asupra a Cine este el, uitand de tine.  Nu ma refer la o stare metafizica in care esti complet deconectat de lumea din jur... ci ma refer la o stare a mintii si inimii tale in raport cu divinitatea.  Inchinarea este un stil de viata... dar noi deseori o legam de muzica.  Muzica este o unealta extraordinara care pe mine personal ma ajuta sa ma concentrez asupra lui Dumnezeu si face sufletul meu sa se inalte spre El.  In ultima vreme, in biserici, exista foarte multe discutii asupra stilului de muzica adoptat pentru timpul de inchinare.  Evident ca generatii diferite au nevoi diferite, interese diferite, preferinte diferite.  Dar dincolo de sunetul tobei, basului sau a viorii, daca vreti, e important mesajul transmis prin muzica.  Eu am fost expusa la diferite feluri de inchinare, dar un lucru a contat intotdeauna: ceea ce se canta este bazat pe Scriptura, este in acord cu Cine este Dumnezeu; cu alte cuvinte, este in acord cu 'adevarul'?  Si stilul de muzica adoptat ma ajuta sa interiorizez mesajul ei sau doar imi 'incanta simturile'?  Mesaje diferite necesita stiluri diferite; personalitati diferite necesita stiluri diferite.  Dar intrebarea ramane: muzica ma ajuta sa ma apropii de Dumnezeu sau nu?
Dacă vezi pe cineva fără zâmbet, dă-i unul de-al tău!

Offline ucenicul

• Administrator
  • Membru
« Răspuns #10 : Martie 15, 2007, 12:02:54 pm »
Eu cred ca muzica crestina ne ajuta sa ne apropiem de Dumnezeu. Eu prefer o muzica mai lenta dar nu sunt impotriva altor genuri muzicale..  si eu cred ca e important mesajul transmis prin muzica.
Nu te teme, crede numai!

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #11 : Februarie 07, 2008, 03:37:27 pm »

grupurile de lauda si inchinare sunt foarte bune in biserici pt  ca se pot conduce cantarile mai bine si se canta mai mult cu totii , deci participa toti la inchinare

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #12 : August 14, 2008, 05:52:13 pm »
"Cine canta, se roaga de doua ori" spunea fericitul Augustin. Cantecul innobileaza si inalta sufletul la Dumnezeu. La mine la biserica, unii canta, altii nu. Cei care canta, am observat ca obisnuiesc sa stea mai in fata. Am intalnit si crediciosi care spun ca prefera tacerea, ca sa se inalte numai cu gandul. Altii nu canta ca nu au voce. Nici eu nu am voce, dar cu ce voce mi-a dat Domnul, cu aceea il laud.
Deci, cred ca a canta nu este obligatoriu, este numai recomandat.
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline Dny :P

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #13 : Ianuarie 08, 2009, 02:28:01 pm »
nu cred k ar trebui sa ne asemenam cu lumea pt a-i atrage la Hristos...ci invers...
caracterul nostru sa fie cat mai asemenator cu al Lui
cred k acele cuvinte din psalmi...sa IL laudam cu tot felu de instrumente si cu tobele erau ceva specific pt poporul Israel in acea vreme si NIMENI

Offline Rol

• Senior
  • Mesaje postate: 238
« Răspuns #14 : Ianuarie 11, 2009, 12:18:44 pm »
nu cred k ar trebui sa ne asemenam cu lumea pt a-i atrage la Hristos...ci invers...

scuza-ma dny , dar aici nu e vorba de evanghelizare sau alta slujire , e vorba de inchinare
 - si nu inteleg ce are cantarea cu lumea  ???