In mintea mea (si nu am pretentia sa am dreptate) inchinare este acea stare, indusa sau nu de ceva anume, in care stai la picioarele Domnului, Il recunosti ca Fiinta suprema care dispune de viata ta, esti cu totul sincer cu El, te pui la dispozitia Lui, si te concentrezi asupra a Cine este el, uitand de tine. Nu ma refer la o stare metafizica in care esti complet deconectat de lumea din jur... ci ma refer la o stare a mintii si inimii tale in raport cu divinitatea. Inchinarea este un stil de viata... dar noi deseori o legam de muzica. Muzica este o unealta extraordinara care pe mine personal ma ajuta sa ma concentrez asupra lui Dumnezeu si face sufletul meu sa se inalte spre El. In ultima vreme, in biserici, exista foarte multe discutii asupra stilului de muzica adoptat pentru timpul de inchinare. Evident ca generatii diferite au nevoi diferite, interese diferite, preferinte diferite. Dar dincolo de sunetul tobei, basului sau a viorii, daca vreti, e important mesajul transmis prin muzica. Eu am fost expusa la diferite feluri de inchinare, dar un lucru a contat intotdeauna: ceea ce se canta este bazat pe Scriptura, este in acord cu Cine este Dumnezeu; cu alte cuvinte, este in acord cu 'adevarul'? Si stilul de muzica adoptat ma ajuta sa interiorizez mesajul ei sau doar imi 'incanta simturile'? Mesaje diferite necesita stiluri diferite; personalitati diferite necesita stiluri diferite. Dar intrebarea ramane: muzica ma ajuta sa ma apropii de Dumnezeu sau nu?