[quote author=hatze link=topic=94.m
Apoi mai exista si partea cu transmiterea mesajului. Te inchini, dar in acelasi timp trebuie si sa transmiti un mesaj celor din sala care s-ar putea sa nu fie toti crestini. Si cred ca pe unul care, de exemplu, toata viata a ascultat hip-hop, n-o sa-l intereseze o cantare batraneasca sau in stil popular cu acordeonul. Eu, in general, accept aproape orice tip de muzica, dar trebuie sa vad, sau sa simt, trairea celui ce o canta.
[/quote]
Cand m-am convertit eu la credinta evanghelica ,cu ceva ani in urma pastorul la caticheza ne-a spus ceva de genul '' Pocainta inseamna o intoarcere la 180 grade "stanga imprejur" ,daca pana astazi ai iubit alcoolul,ai terminat-o cu el,daca ai iubit petrecerile ,ai terminat-o cu ele.De astazi tot ce ai iubit cat ai fost in lume le urasti acum. "Nu iubiti lumea si lucrurile din lume a spus Isus" .
Asta inseamna pocainta ,renuntarea la tot ce este lumesc.
Nu poti sa separi muzica de text.Daca cineva a iubit muzica hip-hop lumeasca cu acele versuri obscene ,mizerabile, daca cauti sa il atragi prin acel gen de "muzica" nu faci alceva decat sa aduci lumea in biserica.Cel care se pocaieste trebuie sa urasca tot ce era legat de pacat si lumea pacatului .Pocainta in sufletul omului o poate face doar Dumnezeu prin lucrarea Duhului Sfant ,nu o poti face tu printr-un truc ademenidu-l cu muzica lumeasca pe text religios.
Ma intreb cei care canta aceasta muzica hip hop zis crestina din ce cult fac parte ? Cum au ajuns ei sa se ataseze de acest gen de muzica care de regula exceleaza prin vulgaritate si violenta verbala ? Dealtfel si aspectul lor exterior arata mai degraba a lume si nu crestini pocaiti. Nu degeaba pe forumurile ortodoxe neoprotestantii sunt ridiculizati datorita unor astfel de grupuri hip-hop sau rock pretins crestine.
Liberalismul (religios) de tip occidental ne-a cam adus la sapa de lemn asta e........