Autor Subiect: Inchinare prin cantare!  (Citit de 4337 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline augustin

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 16
Răspuns: Inchinare prin cantare!
« Răspuns #15 : Februarie 08, 2009, 03:59:03 pm »
 Din pacate in ultimul timp neoprotestantii din Romania au inceput sa fie influentati de muzica zis "crestina moderna" din vest ,mai ales din America.,care include toate genurile muzicale lumesti,rock,rap,etc..Stricaciunea nu este doar in muzica ,este si in moda ,modul de a se imbraca,purtarea bijuteriilor,machiaje,etc. (care inainte de 1990 erau interzise la pocaiti).Asta ii face pe unii neoprotestanti ,mai ales tineri sa se indeparteze de crestinismul evanghelic autentic (pocainta) si sa devina crestini lumesti .
   Un clip video interesant pe acesta tema ,il gasiti aici:"Prea modern pentru Isus"
    http://www.youtube.com/watch?v=CvM7Q0gkJmQ
       Desi evanghelicii au si muzica crestina foarte buna ,am putea poate sa luam exemplu si de la  cei de la "Oastea Domnului" care in privinta muzicii au exclusiv muzica serioasa .
 Ce ziceti ?
http://www.youtube.com/watch?v=fxnwbrQD2UM
   http://www.youtube.com/watch?v=1U62Vi_Efvg&feature=related

marian

• Vizitator
« Răspuns #16 : Februarie 11, 2009, 08:45:54 am »
Am vizionat clipul de la aceasta adresa: http://www.youtube.com/watch?v=CvM7Q0gkJmQ si ceea ce relata cel care a creat acest clip este adevarat. Doar ca noi oamenii suntem formati din trup si suflet, si datoria noastra este de al lauda pe Creatorul nostru cu toata fiinta noastra. Admir persoanele care sunt inclinate spre "misticism" religios dar sa nu uitam ca trebuie sa fim oameni in primul rand.
Este interesant cum cei care canta muzica rock sau alte genuri prin care il lauda pe satan de cele mai multe ori sunt apreciati de atatia tineri crestini care participa la acele concerte!
Noi crestinii nu trebuie "sa ne conformam lumii acesteia" dar trebuie sa ne folosim cu intelepciune de toate mijloacele pentru al lauda pe Salvatorul nostru(aceasta o spun fara a accepta imbracamintea lipsita de decenta a celor care canta si care de multe ori se comporta ca si cum ar fi la un concert nu la rugaciune).
 Cel mai important este sa dam atentie versurilor si nu melodiei!

Offline hatze

• Nou pe forum
  • *
  • Mesaje postate: 2
    • Adresa de email
« Răspuns #17 : Martie 31, 2009, 12:37:09 am »
Acesta este un subiect foarte delicat. Eu fac parte dintr-o biserica baptista spaniola, dar in care s-a creat o ramura romana. Iar intre noi exista mai multe "tipuri" de crestini si intotdeauna exista discutii in aceasta privinta. Asta cred ca are legatura si cu varsta, pentru ca am observat ca fratii mai in varsta sunt adeptii muzicii vechi, pe cand cei tineri prefera muzica mai moderna. In schimb la fratii spanioli nu exista aceasta problema. Modul lor de inchinare e mai modern dar in schimb la ei se observa trairea. Dupa parerea mea asta e important. Sa o faci din inima.
Eu cred ca daca ar fi sa dezbatem problema cantarilor, singura modalitate corecta de al lauda pe Dumnezeu ar fi prin psalmi. Psalmii alcatuiesc cartea de cantari a poporului lui Dumnezeu, in special al celor care se inchinau la Templul din Ierusalim.
Apoi mai exista si partea cu transmiterea mesajului. Te inchini, dar in acelasi timp trebuie si sa transmiti un mesaj celor din sala care s-ar putea sa nu fie toti crestini. Si cred ca pe unul care, de exemplu, toata viata a ascultat hip-hop, n-o sa-l intereseze o cantare batraneasca sau in stil popular cu acordeonul. Eu, in general, accept aproape orice tip de muzica, dar trebuie sa vad, sau sa simt, trairea celui ce o canta.

Offline Altior

• Senior
  • Mesaje postate: 209
    • www.regnabit.ro
    • Adresa de email
« Răspuns #18 : Aprilie 28, 2009, 07:40:38 am »
Ascultaţi cât de frumoasă este muzica lui Dumnezeu! Audio on!

http://www.youtube.com/watch?v=Vr6ajtA5Otg
Christus Rex Perpetuus

www.catehism.ro

Offline augustin

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 16
« Răspuns #19 : Mai 04, 2009, 10:31:47 pm »
[quote author=hatze link=topic=94.m
Apoi mai exista si partea cu transmiterea mesajului. Te inchini, dar in acelasi timp trebuie si sa transmiti un mesaj celor din sala care s-ar putea sa nu fie toti crestini. Si cred ca pe unul care, de exemplu, toata viata a ascultat hip-hop, n-o sa-l intereseze o cantare batraneasca sau in stil popular cu acordeonul. Eu, in general, accept aproape orice tip de muzica, dar trebuie sa vad, sau sa simt, trairea celui ce o canta.
[/quote]

Cand m-am convertit eu la credinta evanghelica ,cu ceva ani in urma pastorul la caticheza ne-a spus ceva de genul '' Pocainta inseamna o intoarcere la 180 grade "stanga imprejur" ,daca pana astazi ai iubit alcoolul,ai terminat-o cu el,daca ai iubit petrecerile ,ai terminat-o cu ele.De astazi tot ce ai iubit cat ai fost in lume le urasti acum. "Nu iubiti lumea si lucrurile din lume a spus Isus" .
   Asta inseamna pocainta ,renuntarea la tot ce este lumesc.
   Nu poti sa separi muzica de text.Daca cineva a iubit muzica hip-hop lumeasca cu acele versuri obscene ,mizerabile, daca cauti sa il atragi prin acel gen de "muzica" nu faci alceva decat sa aduci lumea in biserica.Cel care se pocaieste trebuie sa urasca tot ce era legat de pacat si lumea pacatului .Pocainta in sufletul omului o poate face doar Dumnezeu prin lucrarea Duhului Sfant ,nu o poti face tu printr-un truc ademenidu-l cu muzica lumeasca pe text religios.
 Ma intreb cei care canta aceasta muzica hip hop zis crestina din ce cult fac parte ? Cum au ajuns ei sa se ataseze de acest gen de muzica care de regula exceleaza prin vulgaritate si violenta verbala ? Dealtfel si aspectul lor exterior arata mai degraba a lume si nu  crestini pocaiti. Nu degeaba pe forumurile ortodoxe neoprotestantii sunt ridiculizati datorita unor astfel de grupuri hip-hop sau rock pretins crestine.
Liberalismul (religios) de tip occidental ne-a cam adus la sapa de lemn asta e........

Offline marian

• Junior
  • **
  • Mesaje postate: 49
" Credinta inseamna a crede Cuvantul si a actiona in baza lui, indiferent de ceea ce simt..."
                J. MacDonald